rolcoating vloeren

Een coatingvloer is een 1 of 2 componenten vloer bestaand uit polyurethaan, epoxy, of acrylaat. Een coating vloer is te vergelijken met een gietvloer alleen met een veel dunnere laagdikte. De vloercoating wordt met een roller geappliceerd. Over het algemeen zijn coatingvloeren niet dikker dan 1 mm. De coatingvloer is hierdoor prijstechnisch zeer aantrekkelijk daar waar er minder eisen aan de vloer gesteld worden. Ook bestaat er de mogelijkheid om de coating als afwerklaag over diverse vloersystemen te gebruiken. Zo kunnen er bijvoorbeeld antislipvloeren mee afgewerkt worden, welke ideaal zijn voor balkons, galerijen, afritten, etc.

De Coatingvloer opbouw

Als basis voor een coating vloer worden epoxy-harsen gebruikt. Hier worden in de fabriek kleurstoffen en vulstoffen aan toegevoegd. Net als bij gietvloeren zijn er diverse standaard kleuren leverbaar, maar kunnen ook bijna alle RAL-kleuren gemaakt worden. Coatingvloeren zijn ook uitermate geschikt om in te strooien met vlokken in diverse kleuren.

Wij kunnen onze EP Coating aanbrengen in glad en antislip. In ruimtes waar de vloer vochtig kan worden (garages, balkons, galerijen) is het aan te raden om de coating met een antislipkorrel in te strooien.

coatingvloer

Ondergrond vloercoating

Coatingvloeren kunnen op bijna iedere ondervloer gelegd worden. Voordat de vloercoating kan worden geappliceerd dient er eerst een mechanische voorbewerking plaats te vinden, zoals schuren, slijpen of stralen. De vlakheid van de ondergrond bepaald het eindresultaat van uw coatingvloer. Hoe mooier de ondergrond hoe egaler de coatingvloer uiteindelijk wordt. Wij zullen u hiervoor uiteraard een passend advies geven.

  1. De ondergrond
   Onze vloer kan op vrijwel iedere harde ondergrond worden aangebracht.
  2. Primer
   De primerlaag zorgt voor een optimale en duurzame hechting aan de ondergrond.
  3. Schraaplaag egalisatie
   De egalisatielaag wordt geplaatst voor het egaliseren van gaatjes en oneffenheden in de ondergrond.
  4. Gietvloer
   Een niet verkleurende duurzame elastische laag, te verkrijgen in vrijwel iedere kleur.
  5. Toplaag
   De toplaag is een transparante en slijtvaste laag, voorzien van UV- en kleurbescherming.
 • Vloeistofdicht
 • Naadloos, geschikt voor mensen met een huisstofallergie
 • Geschikt voor vloerverwarming
 • Werkt geluidsdempend
 • Elastisch
 • Scheuroverbruggend
 • UV-bestendig

We kunnen de Gietvloer in vrijwel alle RAL-kleuren maken, eventueel met een betonlook of metallic uitstraling

Geschikte reinigingsmiddelen, materialen en machines
Bij SchoonmaakDiscount.nl kunt u alle geschikte middelen en materialen bestellen. Ook voor advies helpen ze u graag verder.

Op al onze vloeren krijgt u standaard de garantie van 5 jaar
Wij werken met materialen van gerenommeerde leveranciers die jarenlange ervaring hebben in de productie van kunstharsen. Wij zijn aangesloten bij Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven (NOA)
De NOA-Afbouwgarantie is in het leven geroepen doordat zowel de zakelijke als de particuliere markt voor de afbouw van grote betekenis is. Daarbij moeten de afbouwbedrijven zich realiseren dat de klant goede kwaliteit van product en dienst verlangt, maar ook verdient! Met de afbouwgarantie weten onze klanten zeker dat ze kunnen rekenen op goede kwaliteit.

coating

Toepassing van Coatingvloeren

Een vloercoating is geschikt als duurzame eindafwerking voor in bijvoorbeeld magazijnen, werkplaatsen, garages, maar ook is ook geschikt voor galerijvloeren en balkons. Indien gewenst kunnen we ook de belijning aanbrengen, of pictogrammen (pijlen, mannetjes, etc.).

Onze EP Coating is naadloos, vloeistofdicht, slijtvast en zeer goed chemicaliënbestendig.

Wij kunnen u adviseren over de toepassing van een coatingvloer, of eventueel een ander vloersysteem.

Dikte van een Coatingvloer

Over het algemeen is een Coating niet dikker dan 1 mm. Een Coatingvloer wordt meestal aangebracht in 600-1000 gram per m2, in 2 rollagen, voor een strak resultaat. Bij zwaardere mechanische belasting (bijvoorbeeld heftruckverkeer) kunnen we een Carborundum korrel toevoegen voor extra slijtvastheid en antislip.

epoxy coating

coating magazijn

coatingvloer

Het onderhouden van uw coating vloer

Een coatingvloer is zeer gemakkelijk in onderhoud. Door de gesloten structuur van de gebruikte bindmiddelen neemt een coatingvloer geen vuil en vocht op, zodat dweilen voldoende is om deze vloer te reinigen. Het gebruik van een boenmachine of schrobzuigmachine is op coatingvloeren ook geen enkel probleem.

Wat kost een Epoxy Vloercoating?

De prijs van een coatingvloer is sterk afhankelijk van bijvoorbeeld het oppervlakte van de ruimte, de staat van de ondervloer, de dikte van het gekozen systeem en eventuele toevoegingen van antislip of kleurflakes. Wij maken graag een offerte op maat voor u, vul hiervoor het aanvraagformulier op onze site in. Wij hebben veel ervaring met magazijnen, werkplaatsen, winkels en autogarages.

Zelf een coating plaatsen?

Indien u er voor kiest om de coating zelf te plaatsen, kunt u de materialen ook los bestellen bij ons. U heeft de keuze uit vrijwel alle RAL-kleuren. Ook de hulpmaterialen (kwasten, rollers, handschoenen, emmers, etc.) zijn bij ons tegen scherpe prijzen te verkrijgen. Uiteraard adviseren wij u over de wijze van applicatie.