De hoge eisen van een winkelvloer

Opent u net uw eigen winkel of bent u de winkel aan het renoveren? Overweeg dan een uitstekende winkelvloer van Smit Bedrijfsvloeren. Een goede winkelvloer hoort aan een aantal hoge eisen te voldoen. Zo moet u te allen tijde de veiligheid van uw klanten kunnen garanderen. Ook moet de vloer goed belastbaar zijn, zowel door meubelen als door uw klanten. In dit blog vertelt Smit Bedrijfsvloeren u meer over de vereisten voor een goede winkelvloer.

Intensief gebruik

Een winkelvloer wordt over het algemeen veel intensiever gebruikt dan de standaard woonkamervloer. Veel mensen over de vloer betekent ook dat er meer vuil achtergelaten wordt. Uw vloer moet makkelijk te reinigen zijn. Een schone vloer geeft uw klanten een goed gevoel, het wekt hun interesse in uw producten en het motiveert uw personeel om in de winkel te presteren.

Hygiëne van de winkelvloer

Een goede hygiëne geeft uw winkel een enorme boost. Kies daarom een vloer die goed bij uw bedrijf past. Verkoopt u voedsel of bent u de eigenaar van een bakkerij of slagerij? Kies dan voor een bakkerij- of slagerijvloer. Een naadloze vloer wordt door ons geadviseerd, zodat stof en voedselresten niet in de naden achter kunnen blijven. Om uw winkel elke dag goed met water te reinigen heeft u een waterdichte vloer nodig.

Een rustige en warme sfeer

De aandacht van de klant moet voornamelijk op de producten van uw winkel gericht zijn. Uw doel is immers dat zo veel mogelijk klanten zo veel mogelijk producten kopen. Een vloer die rust en warmte uitstraalt, zal ervoor zorgen dat de producten de eyecatchers zijn.

Kies een vloer in thema

Afhankelijk van het product dat u verkoopt, kiest u een bepaald thema vloer. Bij een sportwinkel zijn sportieve kleuren of een bedrijfslogo echte aanraders. Kijk goed naar uw producten en vind daar de juiste vloer bij. Er zijn tal van mogelijkheden; welke kleur of patroon maakt uw producten nog interessanter? Wilt u dat de vloer de eyecatcher wordt? Ook dat kan met glitter, metallic, afbeeldingen, hoogglans, goud, brons of zilvere vloeren.

Vragen over winkelvloeren?

Goede winkelvloeren kunnen een flinke investering zijn, maar wees u er wel van bewust dat deze vloeren nog jaren meegaan. Hoe hoger de kwaliteit, hoe minder last u heeft van beschadigingen of onuitwisbare vlekken. Wilt u graag een nieuwe winkelvloer laten plaatsen of heeft u nog vragen over het onderhoud van uw nieuwe Smit Bedrijfsvloer? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier op de website.