bakkerijvloer haarlem

HACCP en uw horecavloer

Wanneer u een horecaonderneming heeft, moet u aan veel verschillende veiligheidsvoorschriften voldoen. Dat is alleen maar goed natuurlijk, want de veiligheid van het voedsel staat voorop. Met het HACCP systeem voorkomen horecabedrijven dat de veiligheid van ons eten in gevaar komt. Ook uw horecavloer moet aan veiligheidsvoorschriften voldoen. De horecavloeren van Smit Vloeren zijn onder andere HACCP gecertificeerd. Wat dit precies betekent? We vertellen er in dit blog meer over.

Wat is HACCP?

Laten we bij het begin beginnen: wat is HACCP? De afkorting HACCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points. Het is een voedselveiligheidssysteem. Wanneer voedingsmiddelen verwerkt worden, of in een ruimte waar met voedsel gewerkt wordt als een horecagelegenheid, kunnen er dingen misgaan die de veiligheid van het eten in gevaar brengen. Bedrijven die voedsel produceren of verwerken moeten daarom veiligheidsrisico’s beschrijven in een veiligheidsplan. HACCP is zo’n plan. Het is een preventief systeem dat gebaseerd is op Critical Control Points: punten die onder controle gehouden moeten worden om te voorkomen dat zich een gevaar voor de voedselveiligheid voordoet. Voor elke bedrijfstak is weer een andere hygiënecode opgesteld. Die code is de praktische vertaling van het HACCP-plan. Een van de punten waar u rekening mee moet houden, is de horecavloer.

Invloed van HACCP op vloeren

Met een HACCP certificering wordt aangetoond dat een bedrijf voldoet aan HACCP richtlijnen. Bij Smit Bedrijfsvloeren leveren we hoge kwaliteit vloeren die voldoen aan de HACCP richtlijnen. Voor horecavloeren is onder andere hygiëne ontzettend belangrijk. Onze vloeren zijn zeer hygiënisch en goed schoon te houden. Bovendien zijn ze vochtbestendig en hebben ze een korte droogtijd. U kunt de horecavloer snel na de aanleg al volledig belasten. Ideaal, want u verliest niet veel tijd waarin u niet kunt werken. In de horeca kan het voorkomen dat er iets knoeit en de vloer vochtig wordt. Dat kan tot gladheid leiden. Daarom bieden wij antislip mogelijkheden. Door de antisliplaag worden gevaarlijke situaties en valpartijen voorkomen.

Horecavloer die voldoet aan HACCP

Uw horecavloer die voldoet aan de HACCP richtlijnen bestelt u bij Smit Vloeren. Wij komen hem graag in uw horecapand plaatsen. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij sturen u ook graag een vrijblijvende offerte voor een horecavloer. Neem direct contact met ons op. Dat kan via het formulier hier op de site. U kunt ons ook telefonisch bereiken via 0314-345627 of een mail sturen naar info@smitvloeren.nl.