Moderne, onderhoudsvriendelijke vloer voor vele toepassingen

Een coatingvloer of een vloer met vloercoating is een moderne en onderhoudsvriendelijke vloer voor uw kantoor, showroom, winkel of garage. Een vloercoating biedt uitkomst voor vrijwel iedereen. U vindt bij Smit Vloersystemen vloercoatings in vrijwel iedere denkbare kleur. Hierdoor is de coatingvloer volledig aan te passen aan uw stijl en voorkeuren. Zo creëert u voor een aantrekkelijke prijs een moderne en onderhoudsvriendelijke vloer, geheel op maat. U leest hieronder meer over onze praktische en voordelige coatingvloeren. U kunt ook direct contact opnemen met Smit Vloersystemen voor meer informatie en een passende offerte voor u.

Wat is een coatingvloer?

Een coatingvloer is een zeer sterke en soepele vloerafwerking van een hoge kwaliteit, die ondanks de dunne laagdikte veel kracht en sterkte heeft. Dat maakt een coatingvloer zo uniek. Een coatingvloer is zeer geschikt voor gebruik in de industriële sector, maar doet ook uitstekend dienst als designvloer in een kantoor, winkel of andere zakelijke bedrijfsruimte.

Materiaal van de vloercoating

Afhankelijk van het gebruiksdoel van de vloer worden coatingvloeren gemaakt van epoxy of polyurethaan. Polyurethaan is het perfecte materiaal om over een bestaande gietvloer in uw woning aan te brengen. Maar het materiaal is minder geschikt voor intensief gebruik in bijvoorbeeld een fabriek of parkeergarage. In dat geval adviseren wij het gebruik van een epoxy coating. Epoxy coatingvloeren zijn bestand tegen chemische en zware mechanische belasting. Een epoxy coatingvloer is slijtvast én vloeistofdicht. Epoxy is zeer geschikt als bodembeschermer. Polyurethaan heeft meer comfortabele eigenschappen, waardoor dit materiaal een betere keuze is om toe te passen als nieuwe laag over een bestaande gietvloer in een kantoor.

Coatingvloer aanpassen aan uw persoonlijke wensen

Bij gebruik van coatingvloeren in bedrijven kunt u kiezen voor extra opties bij de afwerking van de vloer. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een antislipvloer of voor een dampopen vloer. Ook een ESD-coatingvloer is mogelijk met antistatische eigenschappen, of kies voor de sterke industriële coatingvloer. Voor een esthetische afwerking op een hoog niveau kunt u kiezen voor een designcoatingvloer in vrijwel elke kleur die u wenst.

Aanbrengen van de coatingvloer

Omdat een vloercoating zeer dun is, is het aanbrengen van de coating ook snel geregeld. Het aanbrengen van een coatingvloer dient te gebeuren op een vetvrije, schone en droge ondergrond. De ondergrond wordt voorzien van een primer. Als deze is aangebracht, kan de coating worden uitgerold. De coatingvloeren zijn bij uitstek geschikt om aan te brengen op beton of anhydriet.

Samenstelling en laagdikte van een coatingvloer

Een vloercoating bestaat voor 100% uit de harde kunststof epoxy en heeft een dikte van 0,2 tot 0,5 mm; veel minder dik dus dan een gietvloer. De toplaag is perfect als afwerking van ondergronden van beton, anhydriet en cement, maar kan ook over een bestaande (kunststof)vloer worden gelegd. Hierdoor heeft u voor een aantrekkelijke prijs al een compleet nieuwe vloer van topkwaliteit, met de uitstraling en het onderhoudsgemak van een gietvloer.

  1. De ondergrond
   Onze vloer kan op vrijwel iedere harde ondergrond worden aangebracht. Denk hierbij aan beton, zandcement, tegels en hout.
  2. Primer / 1e laag coating
   De primerlaag zorgt voor een optimale en duurzame hechting aan de ondergrond. Deze primerlaag kan in transparant of in kleur aangebracht worden. Indien een antislip afwerking gewenst is, kunnen we deze 1e laag instrooien met een korrel.
  3. 2e laag coating
   Dit is de zichtbare kleurlaag. We kunnen iedere gewenste RAL-kleur maken. Eventueel kunnen we een kleurvlok instrooien ter decoratie.
 • Naadloos en vloeistofdicht
 • Uitvoering in glad of antislip
 • Hoge chemische en mechanische resistentie
 • Lange levensduur
 • Voldoet aan VOS-normen
 • Zo goed als geurloos
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Vrijwel iedere RAL-kleur is mogelijk
 • Instrooi van kleurvlokken voor decoratie mogelijk

We kunnen de EP Vloercoating in vrijwel alle RAL-kleuren maken

Geschikte reinigingsmiddelen, materialen en machines
Bij SchoonmaakDiscount.nl kunt u alle geschikte middelen en materialen bestellen. Ook voor advies helpen ze u graag verder.

Op al onze vloeren krijgt u standaard de garantie van 5 jaar
Wij werken met materialen van gerenommeerde leveranciers die jarenlange ervaring hebben in de productie van kunstharsen. Wij zijn aangesloten bij Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven (NOA)
De NOA-Afbouwgarantie is in het leven geroepen doordat zowel de zakelijke als de particuliere markt voor de afbouw van grote betekenis is. Daarbij moeten de afbouwbedrijven zich realiseren dat de klant goede kwaliteit van product en dienst verlangt, maar ook verdient! Met de afbouwgarantie weten onze klanten zeker dat ze kunnen rekenen op goede kwaliteit.

Voordelen van een coatingvloer

Bij Smit Vloersystemen profiteert u met een coatingvloer van de volgende voordelen:

 • Ruime keuze in vloercoatings
 • Professionele begeleiding van ontwerp tot aanbrengen
 • Eén aanspreekpunt voor het gehele project
 • Technisch advies op locatie
 • Jarenlange ervaring met vloercoatings en gietvloeren
 • In zeker 3000 kleuren verkrijgbaar
coatingvloer zoetermeer

Contact opnemen met Smit Vloersystemen

Een coatingvloer is een zeer sterke en soepele vloerafwerking van hoge kwaliteit voor zowel bedrijven en particulieren. Heeft u naar aanleiding van bovenstaande informatie nog vragen of wil u meer weten over Smit Vloersystemen? Neem dan gerust contact met ons op via 0314-34 56 27 of stuur een mailtje naar info@smitvloeren.nl. U kunt ook het antwoordformulier op onze website invullen, of gebruik maken van de chatfunctie. Voor een topkwaliteit coatingvloer gaat u naar Smit Vloersystemen.

Voorbeelden van toepassingen van onze coatingvloer kun je vinden in o.a. Alkmaar, Almere, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Deventer, Ede, Eindhoven, Enschede, Groningen, Haarlem, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Zoetermeer