Smit Vloeren heeft in samenwerking met de bakkersbranche een bakkerijvloer ontwikkeld welke bescherming biedt tegen veel voorkomende werkzaamheden die in een bakkerij plaatsvinden.

Eigenschappen bakkerijvloer

Onze bakker-klanten geven aan dat zij een bakkerijvloer wensen die tegen een stootje kan. Er moet met materialen over de vloer kunnen worden geschoven zonder krassen te maken. Ook moet een bakkersvloer goed tegen warmte kunnen. Om deze redenen weerstaan onze vloeren extreem hoge temperaturen, waarmee de vloer kan worden belast. Onze DuraQuartz bakkerijvloeren zijn 100% vloeistofdicht en tegen chemicaliën bestendigd. In bakkerijen speelt hygiëne een zeer belangrijke rol, onze vloeren zijn HACCP en Halal gecertificeerd en voldoen aan Arbo technische voorschriften.

bakkerijvloer-amsterdam

Groot voordeel is dat wij de bakkerijvloer in 1 dag plaatsen! Ons unieke systeem is volledig belastbaar 2 uur na applicatie. Een lange productiestop is dus niet meer nodig. We kunnen de vloer plaatsen over een betonvloer of cementdekvloer. Ook kunnen we  over uw bestaande tegelvloer heen werken, mits de tegels vast liggen en er geen vocht onder zit. Voor meer informatie over onze bakkerijvloer kunt u altijd contact met ons opnemen!

hittebestendige bakkerijvloer

Hittebestendige vloerafwerking

In samenspraak met onze klanten hebben we een hittebestendige vloerafwerking ontwikkeld, de Monopur Industry PU Mortel. Deze afwerking is geschikt voor een continue belasting met hoge temperaturen. Wij plaatsen onze Monopur PU mortel voor de ovens in de bakkerij. Deze mortelvloer is gemiddeld 4-6mm dik, verkrijgbaar in de kleuren grijs, rood, geel en groen. De vloer plaatsen we in 1 dag, is beloopbaar na 24 uur en volledig belastbaar na 48 uur.

Voor meer informatie over dit unieke systeem klik hier!

DuraQuartz

  1. De ondergrond
   Onze vloer kan op vrijwel iedere harde ondergrond worden aangebracht. Denk hierbij aan beton, zandcement, tegels en hout.
  2. Primer
   De primerlaag zorgt voor een optimale en duurzame hechting aan de ondergrond.
  3. Schraaplaag egalisatie
   De egalisatielaag wordt geplaatst wanneer de ondervloer niet geheel vlak is. Bijvoorbeeld bij tegelvoegen, gaten of ongelijke ondergronden.
  4. Slijtlaag
   Deze laag is de zichtbare kleur- en instrooilaag van de vloer.
  5. Toplaag
   De toplaag is een transparante en slijtvaste laag, voorzien van UV- en kleurbescherming.
1. Vloer zonder plint
Indien er geen plintafwerking gewenst is, plaatsen wij de vloer strak en naadloos tegen de wand of het bestaande tegelwerk.

2. Plint onder wand of tegelwerk
We kunnen de holplinten onder uw wand of tegelwerk plaatsen. Laat hiervoor een ruimte van ca. 5-7cm vanaf vloerniveau vrij voor een strakke aansluiting.

3. Plint op wand of tegelwerk
We kunnen ook een plintafwerking maken op een bestaande wand of bestaand tegelwerk. We maken hiervoor gebruik van een kunststof plintprofiel van 3-4mm dik. U dient dit profiel na 1 dag af te kitten.

 • Vloeistofdicht
 • Uitvoering in glad, licht antislip of grof antislip
 • In 1 dag geplaatst
 • Direct volledig belastbaar
 • HACCP en Halal gecertificeerd
 • Goede chemicaliënbestendigheid
 • Elastisch
 • Scheuroverbruggend
 • Zwaar belastbaar
 • Slijtvast
 • Ronde hygiënische plinten mogelijk
Onze vloersystemen zijn niet gevoelig voor hoge pH-waarden. Bij gebruik van alcoholen kan verkleuring (wit) of aantasting van de vloer plaatsvinden. Bij gebruik van hogedruk / stoomreiniger mag de druk niet hoger zijn dan 50 bar en de maximum temperatuur van het water 50°C.

Geschikte reinigingsmiddelen, materialen en machines
Bij SchoonmaakDiscount.nl kunt u alle geschikte middelen en materialen bestellen. Ook voor advies helpen ze u graag verder.
Op al onze vloeren krijgt u standaard de garantie van 5 jaar
Wij werken met materialen van gerenommeerde leveranciers die jarenlange ervaring hebben in de productie van kunstharsen.

Wij zijn aangesloten bij Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven (NOA)
De NOA-Afbouwgarantie is in het leven geroepen doordat zowel de zakelijke als de particuliere markt voor de afbouw van grote betekenis is. Daarbij moeten de afbouwbedrijven zich realiseren dat de klant goede kwaliteit van product en dienst verlangt, maar ook verdient! Met de afbouwgarantie weten onze klanten zeker dat ze kunnen rekenen op goede kwaliteit.

vloer-bakkerij

bakkerijvloer-gietvloer

Referenties bakkerijvloeren

Bakkerij Het Stoepje, Bakkerij Tom van Otterloo, Maxima Vlaai, Bakkerij Walderveen, Bakkersland, Jurgens Biscuit fabriek, Braas Bakkerijen, Harrie Brot Bakery, Bakkerij de Rooij, Bakkerij Lubbers, Bakkerij Kessels, Bakkerij Zijderlaan, Bakkerij Boogaard Oldemarkt, Bakkerij Mur, Banketbakkerij Jac Vegter, Bakkerij Berentsen, Bakkerij Visser, Bakkerij van Delft.