bakkerijvloer haarlem

Wat is HACCP en wat betekent het voor uw horecavloer?

HACCP en uw horecavloer

Wanneer u een horecaonderneming heeft, moet u aan veel verschillende veiligheidsvoorschriften voldoen. Dat is alleen maar goed natuurlijk, want de veiligheid van het voedsel staat voorop. Met het HACCP systeem voorkomen horecabedrijven dat de veiligheid van ons eten in gevaar komt. Ook uw horecavloer moet aan veiligheidsvoorschriften voldoen. De horecavloeren van Smit Vloeren zijn onder andere HACCP gecertificeerd. Wat dit precies betekent? We vertellen er in dit blog meer over.

Wat is HACCP?

Laten we bij het begin beginnen: wat is HACCP? De afkorting HACCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points. Het is een voedselveiligheidssysteem. Wanneer voedingsmiddelen verwerkt worden, of in een ruimte waar met voedsel gewerkt wordt als een horecagelegenheid, kunnen er dingen misgaan die de veiligheid van het eten in gevaar brengen. Bedrijven die voedsel produceren of verwerken moeten daarom veiligheidsrisico’s beschrijven in een veiligheidsplan. HACCP is zo’n plan. Het is een preventief systeem dat gebaseerd is op Critical Control Points: punten die onder controle gehouden moeten worden om te voorkomen dat zich een gevaar voor de voedselveiligheid voordoet. Voor elke bedrijfstak is weer een andere hygiënecode opgesteld. Die code is de praktische vertaling van het HACCP-plan. Een van de punten waar u rekening mee moet houden, is de horecavloer.

Invloed van HACCP op vloeren

Met een HACCP certificering wordt aangetoond dat een bedrijf voldoet aan HACCP richtlijnen. Bij Smit Bedrijfsvloeren leveren we hoge kwaliteit vloeren die voldoen aan de HACCP richtlijnen. Voor horecavloeren is onder andere hygiëne ontzettend belangrijk. Onze vloeren zijn zeer hygiënisch en goed schoon te houden. Bovendien zijn ze vochtbestendig en hebben ze een korte droogtijd. U kunt de horecavloer snel na de aanleg al volledig belasten. Ideaal, want u verliest niet veel tijd waarin u niet kunt werken. In de horeca kan het voorkomen dat er iets knoeit en de vloer vochtig wordt. Dat kan tot gladheid leiden. Daarom bieden wij antislip mogelijkheden. Door de antisliplaag worden gevaarlijke situaties en valpartijen voorkomen.

Horecavloer die voldoet aan HACCP

Uw horecavloer die voldoet aan de HACCP richtlijnen bestelt u bij Smit Vloeren. Wij komen hem graag in uw horecapand plaatsen. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij sturen u ook graag een vrijblijvende offerte voor een horecavloer. Neem direct contact met ons op. Dat kan via het formulier hier op de site. U kunt ons ook telefonisch bereiken via 0314-345627 of een mail sturen naar info@smitvloeren.nl.

vloeren melkstal

Melkstal vloer van Smit Vloeren

De beste vloer voor uw melkstal

Een melkstal vloer van Smit Vloeren is gegarandeerd van hoge kwaliteit. Wij plaatsen melkstal vloeren die al binnen een paar uur klaar zijn voor gebruik. Bovendien zijn onze vloeren stevig, zwaar belastbaar en bestand tegen vochtinvloeden. Een melkstal vloer van Smit Vloeren is dus een veilige keuze, voor u en voor uw koeien. Wilt u meer weten over deze betrouwbare basis voor in de melkstal? Lees dan snel verder!

Eigenschappen van onze melkstal vloer

De melkstal vloer van Smit Vloeren is van hoge kwaliteit en geschikt voor in iedere stal. De vloer is duurzaam, veilig en gaat gegarandeerd jaren mee dankzij zijn bijzondere eigenschappen:

 • Slijtvast
 • Slagvast en stootvast
 • Zwaar belastbaar
 • Glad, lichtslip of antislip
 • HACCP en Halal gecertificeerd
 • Bestand tegen melkzuren, vocht, urine en chemische invloeden
 • Verkrijgbaar in diverse kleuren

U kunt dezelfde dag weer melken

Een melkstal vloer leggen kan veel tijd in beslag nemen. Maar bij Smit Vloeren begrijpen we dat u de melkstal weer zo snel mogelijk nodig heeft. Ons proces is uniek. Daardoor is onze melkstal vloer binnen een paar uur volledig uitgehard. Hierna is de vloer direct belastbaar en klaar voor gebruik. Het plaatsen van de vloer kan dus gewoon tussen twee melkbeurten door. Zo kunt u nog dezelfde dag uw koeien melken op de nieuwe vloer. Dit is goed voor de koeien en goed voor uw bedrijf.

Geschikt voor iedere ondergrond

De melkstal vloer van Smit Vloeren is opgebouwd uit vijf verschillende lagen. Hierdoor leggen wij gegarandeerd een vloer van hoge kwaliteit die slijtvast is. Onze specialisten kunnen de melkstal vloer op vrijwel iedere harde ondergrond plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan beton, zandcement, tegels of hout. Met onze speciale primer zorgen we voor optimale en duurzame hechting aan de ondergrond. Ook kunnen we de melkstal vloer plaatsen op een ongelijke ondergrond. De vloer wordt afgewerkt met een beschermende slijtvaste laag, die voorzien is van UV- en kleurbescherming. Zo heeft u jarenlang profijt van een hoogwaardige melkstal vloer.

Melkstal vloer laten plaatsen door Smit Vloeren

Smit Vloeren plaatst uw melkstal vloer in slechts een paar uur tijd. U kunt dezelfde dag nog melken op uw nieuwe vloer. Wij werken in heel Nederland en zijn ook actief in delen van België en Duitsland. Dus wilt u een veilige melkstal vloer van hoge kwaliteit? Neem dan telefonisch contact op via 0314-345627. U kunt ook een mail sturen naar info@smitvloeren.nl. Onze specialisten helpen u graag!

kantinevloer

Een kwalitatieve kantinevloer voor elk bedrijf

De vloeren van Smit Vloeren zijn een blijvertje

De kantine is voor elk bedrijf een belangrijke plek. Het is de omgeving waar uw medewerkers kunnen ontspannen, maar waar ze ook veel rondlopen en eten. Het is daarom belangrijk dat de kantinevloer zowel veilig als hygiënisch is. Als specialist op het gebied van decoratieve en industriële kunststofvloeren is Smit Vloeren de ideale leverancier van uw kantinevloer. Wij bieden mooie vloeren die passen bij uw bedrijf en bovendien de veiligheid van uw medewerkers waarborgen.

Onze steengoede kantinevloer

Onze DuraQuartz-kantinevloeren zijn HACCP- en Halal-gecertificeerd en voldoen aan de gezondheids- en veiligheidsvoorschriften. DuraQuartz is een industriële naadloze vloer op basis van acrylaat en heeft unieke eigenschappen. Deze vloeren hebben zich de afgelopen 30 jaar bewezen als een betrouwbare kunststofvloer. Dit komt door het feit dat de DuraQuartz-vloer bestand is tegen een groot aantal chemicaliën. Hierdoor kunnen wij garanderen dat uw kantinevloer flexibel, duurzaam en slijtvast is.

Wat kunt u verwachten?

Zoals u zich kunt voorstellen, hebben kantinevloeren veel te verduren. Er wordt constant op gelopen en tafels en stoelen worden geschoven. Het is voor uw bedrijf geen fraai gezicht dat er daardoor eindeloos veel krassen ontstaan op uw kantinevloer. U bent zeker niet van plan om elk jaar een nieuwe vloer in uw kantine te leggen. De kantinevloeren van Smit Vloeren kunnen uitkomst bieden. Onze DuraQuartz-kantinevloeren zijn:

 • Vloeistofdicht
 • Uitgevoerd in glad, licht antislip of grof antislip
 • Direct zwaar belastbaar
 • Goed bestand tegen chemicaliën
 • Elastisch
 • Scheuroverbruggend
 • Slijtvast

De klus is binnen 1 dag geklaard

Maakt u zich zorgen dat u uw medewerkers gaat hinderen bij het aanleggen van een kantinevloer? Geen zorgen. Smit Vloeren plaatst uw kantinevloer binnen één dag! Dankzij ons unieke systeem kunnen de vloeren twee uur na applicatie al volledig belast worden. Na de werkzaamheden kan de kantine vrijwel direct worden gebruikt. Wij kunnen de kantinevloer plaatsen over een betonvloer, cementdekvloer of uw bestaande tegelvloer. Onze kantinevloer is leverbaar in diverse kleuren en kan voorzien worden van veel of weinig antislip.

Maak een afspraak

Smit Vloeren maakt vloeren voor zowel bedrijven als particulieren in Nederland, België en een deel van Duitsland. Voor elke sector, industrie of particulier bieden wij een passende, veilige vloer. Benieuwd wat wij kunnen betekenen voor uw kantinevloer? U kunt ons telefonisch bereiken via 0314-345627 of u kunt een mail sturen naar info@smitvloeren.nl. We horen graag hoe we u van dienst kunnen zijn.

De voordelen van hoogwaardige sportvloeren

Goede sportvloeren laten leggen

Als eigenaar van een sportclub wilt u natuurlijk overal vloeren van goede kwaliteit leggen. Dat betekent niet alleen in de sportzaal zelf, maar ook in andere ruimtes zoals de toiletten en de kleedkamers. Bij Smit vloeren kunt u terecht voor deze vloeren. Zo hebben we bijvoorbeeld een speciale kleedkamervloer ontwikkelt voor sporters. Wat de voordelen van deze hoogwaardige sportvloeren zijn, leest u in dit blog.

1. Ze zijn hygienisch

Een van de belangrijkste aspecten van elke sportvloer, ook die in een kleedkamer, is natuurlijk dat hij hygiënisch is. Dat zijn de vloeren van Smit Vloeren zeker. Wij hebben er namelijk alles aan gedaan om het schoonmaken van de vloeren heel makkelijk te maken. Zo zijn ze volledig naadloos, wat betekent dat er geen stof of ander vuil tussen kan komen te zitten. Ook zijn ze helemaal vloeistofdicht.

2. Kan tegen een stootje

Een andere belangrijke factor van een sportvloer is dat hij tegen een stootje moet kunnen. Er worden immers verschillende materialen op gebruikt en er wordt natuurlijk flink op gesport. Ook de vloeren in een kleedkamer krijgen flink wat de verduren, want er wordt de hele dag op gelopen en er worden soms zware sporttassen opgezet. Het vloerensysteem van Smit Vloeren is uit verschillende stevige lagen opgebouwd. De slijt- en toplaag zorgen dat de vloeren lang als nieuw blijven.

3. Ziet er mooi uit

Zeker niet onbelangrijk: de uitstraling van de vloeren. Wij leggen niet alleen vloeren die praktisch zijn, maar ze zien er ook mooi strak uit. Bovendien kunnen we de vloeren netjes afwerken met een antisliplaag. In kleedruimtes is dat vaak een slimme optie, omdat de vloeren wellicht nat kunnen worden door mensen die net uit de douches komen. We hebben de vloer in een dag geplaatst en binnen 2 uur kan hij al volledig belast worden! De kleedkamers zijn dus niet dagen lang gesloten, maar kunnen snel weer gebruikt worden.

Topkwaliteit sportvloeren van Smit Vloeren

Wilt u ook de topkwaliteit sportvloeren van Smit Vloeren laten leggen? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Dat doet u door hier op de site het contactformulier in te vullen. U kunt ons ook telefonisch bereiken voor meer informatie via 0314-345627 of u kunt een mailtje sturen naar info@smitvloeren.nl. Wij helpen u graag verder met de meest geschikte sportvloeren voor uw ruimte.

winkel slagerij

Een hygiënische vloer voor uw slagerij

Een geschikte vloer voor uw slagerij

In een slagerij of slachterij heeft u natuurlijk een vloer nodig die geschikt is voor de omstandigheden. Hygiëne en veiligheid zijn immers erg belangrijk. U wilt dat uw werknemers zich prettig voelen en prettig kunnen werken. Waar let u op bij het aanschaffen van een nieuwe vloer voor uw slagerij? Welke vloer voldoet aan alle eisen? Dat leest u hier.

Waar moet u op letten?

Er zijn een aantal dingen die belangrijk zijn om op te letten bij het aanschaffen van een vloer voor uw slagerij of slachterij. Wij zetten ze voor u op een rij:

 • Hygiëne: een slagerijvloer moet natuurlijk voldoen aan de hygiëne-eisen die worden gesteld in de HACCP-norm.
 • Vloeistofdicht: het is belangrijk dat de vloer in uw slagerij geen kieren heeft waar vloeistof in kan weglekken. Naast een vloeistofdichte vloer is het dan ook aan te raden om holplinten aan te schaffen. Deze plinten met een ronde hoek zorgen ervoor dat er geen vuil in de hoeken blijft zitten.
 • Antislip: in een ruimte waar gewerkt wordt met vloeistoffen is het belangrijk een vloer aan te schaffen die niet glad wordt, zodat u de veiligheid van uw werknemers kan waarborgen.
 • Chemicaliënbestendigheid: de vloer in een slagerij wordt regelmatig schoongemaakt met chemicaliën. Zorg dus voor een vloer die hier tegen bestendig is.
 • Slijtvast: omdat er veel op de vloer gewerkt wordt, is het belangrijk om te letten op de levensduur van de vloer. Het is immers een investering waar u lang van wilt profiteren. De vloer moet ook bestendig zijn tegen het gewicht van zware machines.

De DuraQuartz vloer van Smit vloeren

Zoekt u een vloer die aan alle bovenstaande eisen voldoet? Een zeer geschikte vloer voor uw slagerij of slachterij is de DuraQuartz vloer van Smit vloeren. Deze vloer is naadloos, slijtvast, snel te plaatsen en in diverse kleuren leverbaar. De DuraQuartz vloer is een betrouwbare kunststofvloer, die verkrijgbaar is met een antislipgraad in overleg. Het is geheel naadloos en egaal, en kan geplaatst worden met sanitaire holplinten. Hierdoor is de vloer makkelijk schoon te houden. Bovendien is deze slagerijvloer HACCP en Halal gekeurd. De DuraQuartz vloer wordt meestal geplaatst met een systeemdikte van 3-5mm. Hierdoor is de vloer zeer geschikt voor hoge mechanische belasting. Bent u dus op zoek naar een nieuwe vloer voor uw slagerij of slachterij? Dan is dit een zeer geschikte vloer.

Smit vloeren helpt u graag

Gaat u een nieuwe vloer aanschaffen voor uw slagerij of slachterij? Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn, wat de kosten zijn of heeft u nog andere vragen? Smit vloeren staat u graag te woord. Bel 0314-345627 of stuur een mail naar info@smitvloeren.nl. U kunt ook een bericht achterlaten via het contactformulier op deze website.

gietvloer parkeergarage

Hoogwaardige garagevloeren van Smit Bedrijfsvloeren

De perfecte vloer voor een autogarage

Smit Vloeren levert garagevloeren die voldoen aan alle wensen die een eigenaar van een autogarage maar kan hebben. Wij weten precies waar een garagevloer aan moet voldoen en helpen u graag aan de perfecte vloer voor uw specifieke situatie. Wij vertellen u er graag meer over!

Waar een garagevloer aan moet voldoen

Bent u op zoek naar een nieuwe vloer voor in uw autogarage? Dan zijn er een aantal punten waar u op kunt letten:

 • Is de garagevloer slijtvast?
 • Is de garagevloer vochtbestendig?
 • Kunt u de garagevloer gemakkelijk reinigen?
 • Heeft de garagevloer een antisliplaag?
 • Heeft de garagevloer een hoge draagkracht?

Deze punten zijn belangrijk wanneer u op zoek gaat naar een nieuwe garagevloer. Vanwege de zware voertuigen die op de vloer kunnen komen staan is het belangrijk dat deze heel stevig is. En om te voorkomen dat er iemand uitglijdt op uw vloer is het belangrijk dat deze een antisliplaag heeft. De garagevloeren van Smit Vloeren voldoen uiteraard aan al deze bovenstaande eigenschappen. Neem gerust eens contact met ons op voor meer informatie!

Garagevloer van DuraQuartz

De garagevloeren die Smit Vloeren levert zijn van DuraQuartz. Een DuraQuartz vloer is opgebouwd uit verschillende lagen: de ondergrond, een primer, een egalisatielaag, een slijtlaag en een toplaag. Wij kunnen deze garagevloer op vrijwel iedere ondergrond aanbrengen, denk hierbij aan beton, tegels en hout. De primer zorgt voor een perfecte hechting aan de ondergrond en door de egalisatielaag kan de vloer volledig vlak gemaakt worden. Door middel van een toplaag kunt u een kleur laten toevoegen aan uw vloer. De toplaag is slijtvast, transparant en voorzien van UV-bescherming. Onze garagevloeren zijn zowel geschikt voor zowel particulier als professioneel gebruik.

Garagevloer van Smit Vloeren

Wilt u graag een hoogwaardige garagevloer laten plaatsen door Smit Vloeren, of wilt u meer informatie over onze aantrekkelijke tarieven, vloeren of onze werkwijze? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier hier op de site, wij beantwoorden graag al uw vragen. Liever telefonisch contact? Bel dan naar: 0314-345627 of stuur een mail naar: info@smitvloeren.nl. Bij Smit Vloeren bent u aan het juiste adres voor een garagevloer van hoge kwaliteit!

winkelvloer

Kenmerken waaraan bedrijfsvloeren moeten voldoen

Topkwaliteit bedrijfsvloeren

Zoals u als ondernemer wellicht weet is elke bedrijfstak anders en in elke branche stelt men andere eisen aan de werkzaamheden in een bedrijf. Datzelfde geldt voor de bedrijfsvloer van een bedrijf. Elke bedrijfstak voert zijn werkzaamheden uit op een bedrijfsvloer die daarvoor geschikt is. Een kantoorruimte vraagt om een andere bedrijfsvloer dan een garagebedrijf. En in de melkstal van een agrarisch bedrijf ligt uiteraard een andere vloer dan in een sporthal. Heeft u een winkel met een prachtige showroom? Dan wilt u natuurlijk een tip top showroom vloer die niet alleen functioneel is, maar die er ook nog eens prachtig uitziet. En de foodsector stelt weer andere eisen. Zo leveren wij in de foodsector een bedrijfsvloer voor bakkerijen. Aan welke eisen moeten deze vloer voldoen? Wij vertellen u er hier mee over.

Welke eisen worden gesteld aan een bakkerijvloer?

Bakkers moeten de beschikking hebben over een vloer die tegen een stootje kan. Bovendien moet deze vloer ook zeer hittebestendig zijn vanwege de hoge temperaturen die in een bakkerij uiteraard veel voorkomen. Daarom hebben wij in samenwerking met de bakkersbranche een bakkerijvloer ontwikkeld die bescherming biedt tegen de intensieve werkzaamheden die elke dag in een bakkerij plaatsvinden. Dat is een bedrijfsvloer waarop men onbekommerd met materialen kan schuiven zonder krassen te maken en die extreem hoge temperaturen aankan.

Eigenschappen van de bakkerijvloer

Wat kenmerkt dan de bakkerij vloer van Smit Bedrijfsvloeren? Onze bakkerijvloer is een naadloze DuraQuartz toffelvloer. Deze is 100% vloeistofdicht en zeer goed bestand tegen het gebruik van chemicaliën. Omdat de hygiëne in bakkerij van levensbelang is, is deze vloer HACCP- en Halal gecertificeerd.

Lange levensduur

Het plaatsen van een nieuwe bakkerijvloer is een flinke investering in uw bakkerij. Daarom is het prettig om te weten dat deze vloer een zeer lange levensduur heeft. Niet voor niets hebben we deze vloer ontwikkeld in samenwerking met de bakkerijbranche. En omdat wij voor 100% achter onze producten zijn, krijgt u standaard een garantie van 5 jaar op onze bedrijfsvloeren.

Makkelijk onderhoud

Onze vloersystemen voor de bakkersbranche zijn makkelijk in onderhoud. Voor het reinigen van de vloer moet u weten dat deze niet gevoelig is voor hoge pH-waarden. U kunt hem reinigen met een hogedrukreiniger met een druk van maximaal 50 bar en een watertemperatuur van maximaal 50°C.

De bakkerijvloeren van Smit Vloeren

Bij Smit Vloeren vindt u functionele bedrijfsvloeren voor de bakkerijbranche. Wilt u daar meer van weten? Maak dan direct een afspraak met een van onze medewerkers via het contactformulier hier op de site. U kunt ons ook telefonisch benaderen door te bellen naar 0314-345627 of door een mail te sturen naar info@smitvloeren.nl. Wij helpen u graag met informatie en advies over onze bakkerijvloer.

troffelvloer kantine

Kies voor een duurzame horecavloer

Duurzaam ondernemen is van groot belang

Duurzaamheid voor bedrijven is nog altijd een trending onderwerp. Ondernemers realiseren zich dat de keuzes die ze maken van invloed zijn op het milieu en de wereld. Bedrijven die doen aan duurzaam ondernemen zijn winstgevend, maar tonen ook respect richting hun omgeving, de wereld en de mensen. Meer dan ooit is duurzaamheid nodig om de planeet te behouden, want de ijskappen smelten, diersoorten sterven uit en de temperatuur blijft maar stijgen. Daarom is actie noodzakelijk binnen alle branches, ook binnen de horeca. Wilt u wel graag duurzaam ondernemen, maar weet u niet zo goed hoe u dit aan moet pakken? Smit Bedrijfsvloeren vertelt u er meer over.

People, planet, profit

Duurzaam ondernemen betekent dat u zich als bedrijf bewust bent van de impact die uw bedrijfsactiviteiten hebben op het milieu en de sociale context. Alles draait bij het duurzaam ondernemen om de balans tussen de 3 P’s: People, Planet en Profit. Duurzaam ondernemen ziet er voor elk bedrijf weer anders uit. Factoren die meespelen zijn de bedrijfsgrootte, de branche waarin een onderneming actief is en de bedrijfscultuur.

Duurzaam ondernemen in de horeca

Wij kunnen ons goed voorstellen dat u graag aan de slag wilt gaan om uw horeca zaak te verduurzamen. Er zijn verschillende manieren om met duurzaam ondernemen en innoveren binnen de horecabranche te beginnen. Denk hierbij aan:

 • Verminder uw energieverbruik. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door te kiezen voor ledverlichting, elektrisch te koken of een hotfill vaatwas- of wasmachine die u aansluit op de warmwaterleiding aan te schaffen.
 • Ga voedselverspilling tegen. Zo kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van de ‘Too Good to Go’ app. Ook vaker vegetarisch of veganistisch koken is goed voor het milieu.
 • Investeer in goede isolatiematerialen voor uw pand en verklein hiermee uw energieverbruik.
 • Werk zoveel mogelijk met duurzame en verse producten.
 • Schaf het gebruik van plastic bekers, onderzetters en rietjes af en vervang ze door duurzame, herbruikbare materialen.
 • Geef oude objecten in uw zaak een nieuw leven door ze op te knappen in plaats van iets nieuws te kopen.
 • Laat zonnepanelen op het dak van uw bedrijf plaatsen.
 • Investeer in een duurzame horecavloer

  Naast de bovenstaande tips kunt u ook duurzamer ondernemen door te kiezen voor een duurzame bedrijfsvloer, zoals de coatingvloer. Bij Smit Bedrijfsvloeren verkopen wij vloeren van de hoogste kwaliteit, waardoor deze extra lang meegaan. Bovendien zijn ze makkelijk te reinigen waardoor u minder sop en water hoeft te gebruiken. Wilt u graag meer informatie over onze coatingvloeren, of heeft u een andere vraag voor ons? Neem dan gerust contact met ons op via het formulier hier op de site. Wij helpen u graag met uw duurzame horecavloer!