Wat zijn geschikte vloeren voor nieuwbouw projecten?

Bij de planning van een nieuwbouwproject voor een bedrijf is het uiteraard belangrijk om daarbij ook te kiezen voor het plaatsen van de juiste bedrijfsvloer om de bedrijfvoering soepel te laten verlopen. De vloer moet dus niet alleen goed passen bij de functionele eisen die aan de ruimte wordt gesteld. De vloer moet ook voldoen aan specifieke eisen, zoals hygiëne, duurzaamheid en onderhoudsgemak. Wij geven u hieronder een aantal voorbeelden van vloersystemen die geschikt zijn voor plaatsing in nieuwbouwprojecten.

Troffelvloer voor koelcellen

Laat u een nieuw bedrijfspand bouwen waarin één of meerdere koelcellen geplaatst worden? Dan is het belangrijk dat de koelvloer bestand is tegen lage temperaturen en thermische schokken. Onze troffelvloeren zijn zeer geschikt voor gebruik in koel- en vriescellen. De koelcelvloer is vloeistofdicht en voorzien van antislip. Ook is een goede chemicaliënbestendigheid van groot belang in een vriescel, vanwege de permanente belasting. Ook daar voldoen onze vloeren uiteraard aan.

Vloeren voor bakkerijen

In samenwerking met de bakkersbranche hebben wij een bakkerijvloer ontwikkeld die bescherming biedt tegen de veelvoorkomende werkzaamheden die in een bakkerij plaatsvinden. Zo kan de vloer goed tegen een stootje. En er moet met materialen over de vloer kunnen worden geschoven, zonder krassen te maken. Ook kan onze bakkerijvloer goed tegen warmte. Onze DuraQuartz bakkerijvloeren zijn 100% vloeistofdicht en bestand tegen chemicaliën. En omdat in bakkerijen hygiëne zeer belangrijk is, zijn onze vloeren HACCP en Halal gecertificeerd en voldoen ze aan de Arbo technische voorschriften.

Werkplaatsvloeren

DuraQuartz is een industriële vloer op basis van Acrylaat. De vloer is flexibel, slijtvast, naadloos, binnen 1 dag te plaatsen en direct volledig belastbaar. We plaatsen onze DuraQuartz vloeren onder andere bij nieuwbouwprojecten in de food sector en in de automotive branche. Onze werkplaatsvloeren zijn zeer slijtvast en antislip. Belangrijk is dat uw werknemers op een veilige manier de werkzaamheden kunnen uitvoeren. Dit vloersysteem voldoet aan alle wettelijke eisen voor de veiligheid!

Toepassing van DuraQuartz Acrylaat

De DuraQuartz vloer kunnen we in zowel binnen- als buitenlocaties aanbrengen. Zo plaatsen we ze in nieuwbouwprojecten voor de voedingsmiddelen industrie, ziekenhuizen, verzorgingshuizen, bad & kleedruimtes, scholen, kantoren, opslagruimtes, drukkerijen, archieven, magazijnen, laboratoria, technische ruimtes, bakkerijen, keukens, brugdekken, laadplatforms, parkeergarages en nog veel meer.

Kiezen voor en duurzame werkvloer

Uiteraard is het altijd belangrijk om bij de keuze van een bedrijfsvloer voor nieuwbouwprojecten rekening te houden met de specifieke eisen van de ruimte. Of het nu gaat om een kantine, koelcel, bakkerij, werkplaats, kantoorruimte of magazijn. Bij Smit Vloersystemen B.V. bieden we u diverse soorten vloersystemen die aan alle wensen en eisen kunnen voldoen. Door te kiezen voor de juiste vloer, weet u zeker dat u een functionele, veilige en duurzame werkvloer creëert die lang meegaat.

Contact met Smit Vloersystemen B.V.

Wilt u meer weten, of advies, over de vloersystemen die wij bij uw nieuwbouwproject kunnen aanleggen? Neem dan contact met ons op door te bellen met 0314 34 56 27 of te mailen naar info@smitvloeren.nl.

aanbrengen haccp vloer

Eisen voor een HACCP vloer

Eisen die gesteld worden aan een HACCP vloer

Bedrijven die met voedsel werken moeten volgens Europese wetgeving voldoen aan de HACCP richtlijnen. HACCP is een afkorting van ‘Hazard Analysis Critical Control Points’, een methode om voedselveiligheid te beheersen. Smit Vloersystemen plaatst vloeren bij bedrijven die zich moeten conformeren aan die HACCP richtlijnen. Dat betekent dat we u ook uitstekend kunnen uitleggen wat die vloeren kenmerkt en hoe de HACCP richtlijnen daarin verwerkt zijn.

Wat is HACCP precies?

De HACCP richtlijnen zijn gebaseerd op 7 basisprincipes, zoals beschreven in de zogenoemde Codex Alimentarius. Dit is een verzameling van standaarden voor voedingsmiddelen die wordt beheerd door de WHO (World Health Organization) en de FAO (Food and Agricultural Organisation). Deze standaarden worden dus wereldwijd gedragen. De HACCP richtlijnen volgen is sinds 1995 wettelijk verplicht voor alle bedrijven in de Europese Unie die actief zijn in de voedingsmiddelenindustrie.

Wat zijn de 7 basisprincipes uit de HACCP?

 1. Inventariseren van potentiële gevaren en significante gevaren aanwijzen, zodat duidelijk is welke maatregelen nodig zijn om de gevaren voor de voedselveiligheid te beheersen.
 2. Kritische beheerspunten (CCP’s) vaststellen.
 3. Grenzen aangeven per kritisch beheerspunt (CCP).
 4. Vaststellen hoe de kritische grenzen van een CCP worden bewaakt.
 5. Corrigerende acties vaststellen per CCP.
 6. Controleren of alle bovenstaande wordt nageleefd.
 7. Documentatie over bovenstaande bijhouden.

Alle facetten van een bedrijf in de voedingsmiddelenbranche dienen aan de HACCP richtlijnen te voldoen!

HACCP richtlijnen vertalen naar vloeren in voedselverwerkende industrie en horeca

De eisen van HACCP zijn direct van invloed op de vloeren van ruimtes bij bedrijven in de voedselverwerkende industrie en de horeca. Wat is dus een HACCP vloer? Een HACCP vloer is een vloer die voldoet aan de HACCP eisen. De HACCP is in die zin geen specifiek type vloer, het is slechts een vertaling van een ‘risico-inventarisatie’ waaraan een vloer in de voedingsmiddelenindustrie en/of horeca moet voldoen.

HACCP vloer eisen

Wat betreft een HACCP vloer moet deze minimaal aan de volgende eisen voldoen. De HACCP vloer:

 • moet makkelijk schoon te maken en te desinfecteren zijn. Hygiëne is van groot belang om besmetting van levensmiddelen te voorkomen. Daarom zijn HACCP vloeren doorgaans naadloos geplaatst en met vloeistofdichte naden afgewerkt.
 • moet ondoordringbaar zijn voor vloeistoffen, zodat ze niet kunnen hechten en/of de ondergrond of fundering van een pand kunnen aantasten.
 • mag niet glad zijn om gevaarlijke situaties te voorkomen en is daarom meestal voorzien van een antisliplaag.
 • mag niet snel kunnen beschadigen en moet derhalve zeer stevig en slijtvast zijn.

HACCP vloer van Smit Vloeren

Bij Smit Vloersystemen hebben we verschillende vloeren die aan de HACCP eisen voldoen. Zo zijn onze vloeren bijvoorbeeld naadloos en passen wij de grofheid van de anti-sliplaag aan naar de wensen en eisen die voor u van toepassing zijn. Deze vloeren kunnen wij plaatsen op alle plekken waar voedselverwerking plaatsvindt. Denk aan een keukenvloer in de horeca, maar ook een vloer in een koelcel, slagerij, bakkerij of in de visverwerking. Wilt u meer weten over de HACCP richtlijnen in het algemeen of onze HACCP vloeren in het bijzonder? Neem dan contact met ons op door te bellen met 0314 34 56 27 of te mailen naar info@smitvloeren.nl.

horecavloer breda

Wat is de beste vloer voor horeca keukens?

De beste vloer voor horeca keukens

Vloeren in horeca gelegenheden dienen aan verschillende (strenge) eisen te voldoen. Zo moeten ze onder andere vloeistofdicht zijn en een sterke antisliplaag hebben. Gelukkig zijn er verschillende vloeren die geschikt zijn voor horeca keukens. Deze zijn vaak ook nog eens beschikbaar in uiteenlopende kleuren waardoor er altijd wel eentje bij het horecabedrijf in kwestie past. Smit Bedrijfsvloeren vertelt hier graag meer over wat de beste vloeren zijn voor horeca keukens.

1. De kunststof gietvloer

Dat hygiëne essentieel is binnen een horeca keuken moge inmiddels duidelijk zijn. Een vloer die dit garandeert, is de kunststof gietvloer. De samenstelling zorgt er namelijk voor dat de vloer makkelijk schoon te krijgen en te houden is. Een gewone gietvloer doet er normaliter relatief lang over om te drogen. Door de samenstelling van een kunststof gietvloer, is het droogproces aanzienlijk sneller en kan de vloer snel weer gebruikt worden. Een ander fijn punt van deze vloer is dat deze geheel naadloos is en dus voor optimale hygiëne zorgt. Tot slot is hij duurzaam en temperatuurbestendig.

2. De rubberen vloer

Vloeren die waterdicht en slijtvast zijn, zijn goede kandidaten voor een horecavloer. Daarom is de rubberen vloer een goede optie als horecavloer voor de keuken. De rubberen vloer in de vorm van vloertegels is geluiddempend, vloeistofdicht, hygiënisch en heeft een sterke antislip textuur. Daarbij werkt een rubberen vloer ook brandvertragend, is hij eenvoudig schoon te maken en bijzonder ergonomisch. Tot slot is de rubberen vloer ook veerkrachtig waardoor hij comfortabel is om op te lopen. Wel zo fijn voor uw personeel dat lange dagen maakt en staand werkt.

3. De PVC vloer

Een bijzonder geschikte vloer voor horeca keukens is de PVC vloer. PVC vloeren zijn geschikt omdat ze brandveilig zijn en een goed sterk antislip-oppervlak hebben. Daarbij zijn ze ook slijtvast en isoleren ze goed. Allebei belangrijk in een keuken waar veel en hard wordt gewerkt. Een PVC vloer is namelijk een sterke vloer, die wel tegen een stootje kan. In een horeca keuken wordt er veel op en neer gewandeld en krijgt de vloer te veel te verduren. Denk maar aan vallende etenswaren, oliën, vetten en materialen. De levensduur van een PVC vloer is lang en daarbij is hij ook makkelijk te onderhouden. Het is wel belangrijk dat deze vloer vloeistofdicht wordt gelegd en dat alle mogelijke gaten en kieren worden gedicht. Dit is essentieel om rot en schimmel en ongedierte te voorkomen. Een PVC vloer voldoet aan de HACCP-norm waar alle horecavloeren aan dienen te voldoen.

Contact met Smit Bedrijfsvloeren?

Een vloer voor uw horeca keuken moet dus aan de HACCP-richtlijnen voldoen, hygiënisch, comfortabel en veilig zijn. Kies voor een vloer die hieraan voldoet en in de stijl en kleur is die bij uw horecabedrijf past. Kunt u hier wel wat hulp bij gebruiken? Neem dan gerust contact met Smit Bedrijfsvloeren op door een bericht te sturen via het contactformulier of bel naar 0314 34 56 27. U kunt ook een mailtje sturen naar info@smitvloeren.nl.

Bakkerijvloer

Wat is de beste vloer voor een bakkerij?

De beste vloer voor een bakkerij

Zodra het gaat over bedrijven waar met voedsel wordt gewerkt, is het nemen van de juiste hygiënemaatregelen natuurlijk ontzettend belangrijk. Dit geldt dus ook net zo goed voor bakkerijen. Als het aankomt op hygiëne is het voor een bakkerij onder andere belangrijk om het juiste materiaal voor de vloer te gebruiken. Dit niet alleen in verband met hygiëne, maar ook in verband met slijtvastheid. Wat is de beste vloer voor een bakkerij? Daar vertelt Smit Bedrijfsvloeren u in dit blog meer over.

Troffelvloer: de nr. 1 keuze voor een bakkerij

De vloer die bij uitstek geschikt is voor een bakkerij, is de zogenaamde troffelvloer. Dit is een industriële vloer die bestaat uit grind dat wordt vermengd met kunsthars (epoxy). Het resultaat is een vloer op maat die ten eerste bijzonder praktisch is en extreem zwaar belast kan worden. Ten tweede is de troffelvloer maar liefst twee keer zo sterk als beton. Tot slot is een troffelvloer vloeistofdicht en ontzettend makkelijk schoon te maken. Hiermee is het de meest praktische, veilige en hygiënische keuze voor bakkerijen.

De DuraQuartz Troffelvloer

Op het gebied van troffelvloeren voor bakkerijen, kunnen we hier bij Smit Bedrijfsvloeren de DuraQuartz Troffelvloer van harte aanbevelen. Deze uitstekende vloer is een industriële naadloze vloer op basis van acrylaat met een aantal unieke eigenschappen:

 • Vloeistofdicht
 • Uitvoering in glad, licht antislip of grof antislip
 • In slechts 1 dag geplaatst
 • Direct volledig belastbaar
 • HACCP en Halal gecertificeerd
 • Uitstekend bestand tegen chemicaliën
 • Elastisch
 • Scheuroverbruggend
 • Zwaar belastbaar
 • Slijtvast
 • Ronde hygiënische plinten mogelijk

Plaatsen van een DuraQuartz Troffelvloer

We plaatsen een DuraQuartz Troffelvloer dus in slechts 1 dag in uw bakkerij. De vloer is voor zowel binnen- als buitensituaties geschikt. De vloer kan op vrijwel iedere harde ondergrond worden aangebracht. Denk hierbij aan beton, zandcement, tegels en hout. We kunnen de DuraQuartz vloer daarnaast aanbrengen met diverse afwerkingen, van glad tot grof antislip. Dit is een groot voordeel, omdat elke werkruimte een andere antislip behoefte heeft. Met onze ruime ervaring binnen de voedingsindustrie kunnen we met u altijd de juiste antislipgraad bepalen. Zodra de vloer gereed is, mag deze na 2 uur weer volledig belast worden. Zo heeft u binnen no-time de perfecte troffelvloer voor uw bakkerij, helemaal op maat en volledig naar wens.

Contact met Smit Bedrijfsvloeren?

Wilt u meer weten over de DuraQuartz Troffelvloer voor uw bakkerij? Wilt u deze troffelvloer in uw bakkerij laten leggen of wilt u daar meer informatie over? Neem dan gerust contact met ons op door een bericht te sturen via het contactformulier of bel naar 0314 34 56 27. U kunt ook een mailtje sturen naar info@smitvloeren.nl.

Welke vloer is geschikt voor een slagerij?

De ideale vloer voor slagerijen wat betreft hygiëne en duurzaamheid

In een slagerij gaat de keuze voor een vloer doorgaans niet over één nacht ijs. Deze is cruciaal vanwege de specifieke hygiënische en duurzaamheidseisen die er aan de vloer in een slagerij gesteld wordt. Smit Bedrijfsvloeren vertelt u over de oplossingen die wij bieden die perfect aansluiten op de eisen die slagerijen hebben als het gaat om hun bedrijfsvloer.

Antislip vloeren

Veiligheid moet vooral voorop staan in slagerijen waar op de vloeren vaak water, vet en bloed gemorst wordt. Onze vloeroplossingen voor slagerijen met antislip eigenschappen verminderen het risico op uitglijden, zelfs als ze nat zijn. Hiermee waarborgen we een veilige werkomgeving.

Kunststof slagerijvloer

Onze kunststof slagerijvloer is uitermate geschikt voor uw slagerij en biedt vele voordelen ten opzichte van andere vloerafwerkingen. Een aantal eigenschappen van onze DuraQuartz slagerijvloeren zijn; naadloos, slijtvast, snel te plaatsen en in vele kleuren leverbaar. Onze slagerijvloer is HACCP & Halal gekeurd.

HACCP-normen

Zoals gezegd houden wij rekening met de HACCP-normen, die cruciaal zijn in voedselbereidingsomgevingen zoals slagerijen. Onze vloeroplossingen voldoen aan de strikte hygiënenormen en vergemakkelijken een eenvoudige reiniging om de voedselveiligheid te waarborgen.

Bestand tegen temperatuurschommelingen

Slagerijen hebben te maken met temperatuurschommelingen, vooral in koelruimtes. Onze vloeroplossingen zijn ontworpen om bestand te zijn tegen extreme temperaturen, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in slagerijen en koelruimtes.

Slijtvaste vloer

De vloeren in slagerijen moeten bestand zijn tegen intensief gebruik, inclusief het verplaatsen van zware apparatuur en het snijden van vlees. Daarom hebben de slagerijvloeren die wij leveren slijtvaste eigenschappen om de duurzaamheid van de vloer op lange termijn te waarborgen.

Bij Smit Bedrijfsvloeren begrijpen we dat slagerijen specifieke eisen hebben voor hun vloeren. Onze oplossingen bieden niet alleen duurzaamheid en hygiëne, maar ook esthetiek om een professionele uitstraling te behouden. Maak de juiste keuze voor uw slagerij met Smit Bedrijfsvloeren en creëer een werkomgeving die voldoet aan de hoogste normen van hygiëne en functionaliteit.

Contact met Smit Bedrijfsvloeren?

Wilt u meer weten over onze uitstekende kwaliteit slagerijvloeren die HACCP & Halal gekeurd zijn? Neem dan gerust even contact met ons op door een bericht te sturen via het contactformulier of bel naar 0314 34 56 27. U kunt ook een mailtje sturen naar info@smitvloeren.nl.

Wat is een geschikte vloer voor een autogarage?

Wat is een geschikte vloer voor een autogarage?

Bij autogarages hebben vloeren veel te lijden als het gaat om duurzaamheid, veiligheid en onderhoudsgemak. Dat zijn factoren die cruciaal zijn om er goed te kunnen werken. Bij het kiezen van de juiste vloer voor een autogarage zijn er dus een aantal factoren waarmee u rekening moet houden. Wij hebben voor elke garage vloeroplossingen die voldoen aan de specifieke behoeften die gesteld worden aan autogarages.

Polyurethaan gietvloeren

Polyurethaan gietvloeren zijn een uitstekende keuze als vloer voor een autogarage vanwege de duurzaamheid van het materiaal en de naadloze afwerking. Deze gietvloeren zijn zeer goed bestand tegen het op de vloer morsen van chemische materialen, olie en vetten. Dat komt uiteraard nog wel eens voor in autowerkplaatsen. Bovendien zijn polyurethaan gietvloeren gemakkelijk te reinigen en te onderhouden.

DuraQuartz vloeren

Smit Bedrijfsvloeren heeft een vloersysteem ontwikkeld dat voldoet aan alle wensen en eisen voor een autogarage. Onze DuraQuartz garagevloeren zijn vloeistofdicht, antislip en zeer slijtvast. Bovendien is onze garagevloer zeer onderhoudsvriendelijk. Deze garagevloer is geschikt voor professioneel gebruik.

De garagevloer van Smit Bedrijfsvloeren is 100% vloeistofdicht en goed bestand tegen weggelekte of gemorste brandstoffen, oliën, zuren of chemicaliën.

Antislip mogelijkheden

Veiligheid staat in een autogarage altijd voorop. Het is namelijk een omgeving waar vloeistoffen zoals olie en water op de vloer gemorst worden. Daarom bieden wij voor garages ook diverse vloeroplossingen met antislip eigenschappen. Die verminderen het risico op uitglijden en vallen, zelfs onder gladde omstandigheden.

Bestendigheid tegen chemicaliën

In autogarages worden vele verschillende chemische stoffen, zoals oliën, remvloeistoffen en reinigingsmiddelen gebruikt. Daarom is het essentieel om een garagevloer te kiezen die bestand is tegen deze chemicaliën om ervoor te zorgen dat de vloer ook voor langere tijd meegaat.

Vloeren die snel uitharden

Voor autogarages die snel weer operationeel moeten zijn, bieden wij vloeren met snelle uithardingstijden. Zo bent u als garagebedrijf na het plaatsen van uw nieuwe garagevloer weer snel operationeel.

Zoals u hierboven hebt kunnen lezen, weten wij, als specialist in bedrijfsvloeren, dat autogarages unieke eisen hebben wat betreft vloeren. Onze vloeroplossingen zijn ontworpen om te voldoen aan de strenge eisen die garagebedrijven stellen. Daarom kunt u bij ons altijd vertrouwen op duurzaamheid, veiligheid en efficiëntie. Maak de juiste keuze voor uw autogarage met een vloer van Smit Bedrijfsvloeren en geniet van een functionele werkruimte.

Contact met Smit Bedrijfsvloeren?

Wilt u meer weten over een kwalitatief goede vloer voor uw autogarage? Neem dan gerust contact met ons op door een bericht te sturen via het contactformulier of bel naar 0314 34 56 27. U kunt ook een mailtje sturen naar info@smitvloeren.nl.

Wat zijn geschikte vloeren voor nieuwbouw projecten?

Geschikte vloeren voor nieuwbouwprojecten voor een vlekkeloze start

In nieuwbouwprojecten zijn er talloze beslissingen te nemen. En één van de belangrijke beslissingen die genomen moeten worden, is de keuze van de vloer. De vloer vormt de basis van elke ruimte in een pand en moet er niet alleen goed uitzien, maar vooral ook functioneel en duurzaam zijn. Hieronder vertellen we meer over enkele geschikte vloeroplossingen voor nieuwbouwprojecten.

Gietvloeren

Gietvloeren worden veel geplaatst in nieuwbouwprojecten. Vooral vanwege het feit dat ze naadloos zijn en omdat ze er mooi uitzien. En naast het mooie uiterlijk van de gietvloer, zijn deze vloeren ook zeer duurzaam, gemakkelijk te reinigen en geschikt voor gebruik in verschillende ruimtes, van kantoren tot showrooms.

Betonvloeren

Betonvloeren zijn robuust en passen altijd goed bij moderne, industriële interieurs. Betonvloeren zijn bestand tegen zware belasting. En dat maakt ze geschikt voor gebruik in bijvoorbeeld magazijnen en productieruimtes. Daarnaast kunnen betonvloeren worden aangepast in wat u graag wilt hebben. Verschillende kleuren en afwerkingen zijn mogelijk. Dat maakt de betonvloer zeer veelzijdig.

Pvc vloeren

Pvc vloeren geven een fijne combinatie van duurzaamheid en design. Deze vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende patronen en kleurstellingen en dat maakt dat ze geschikt zijn voor gebruik in diverse ruimtes, zoals winkels en horecagelegenheden. Pvc vloeren zijn daarnaast ook gemakkelijk te onderhouden en zeer goed bestand tegen slijtage.

Tegelvloeren

Tegelvloeren zijn de oplossing voor ruimtes waarin hygiëne van groot belang is. Denk aan keukens en badkamers. Tegels zijn waterbestendig, gemakkelijk schoon te maken en zijn modern in uitstraling. Tegels zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder keramiek en porselein.

Antislipvloeren

In ruimtes waar veiligheid een prioriteit is, zoals entrees en gangen, zijn antislipvloeren essentieel. Daarom kunnen wij u vloeroplossingen bieden met antislip eigenschappen, waardoor het risico op ongelukken wordt verminderd.

Zoals u kunt lezen, weten en begrijpen wij dat elk nieuwbouwproject uniek is. Daarom kunt u bij ons terecht voor vele soorten vloeroplossingen die voldoen aan verschillende eisen op het gebied van design, functionaliteit en duurzaamheid. Met de perfecte vloer voor uw nieuwbouwproject kiest u gegarandeerd voor een vlekkeloze start met vloeren die zowel indrukwekkend als functioneel zijn.

Contact met Smit Bedrijfsvloeren?

Wilt u meer weten over de meest geschikte vloer voor uw nieuwbouwproject? Neem dan gerust contact met ons op door een bericht te sturen via het contactformulier of bel naar 0314 34 56 27. U kunt ook een mailtje sturen naar info@smitvloeren.nl.

Milieuvriendelijke vloeroplossingen voor duurzame bedrijven

Milieuvriendelijke vloeroplossingen voor duurzame bedrijven

In het huidige tijdperk staan duurzaamheid en vergroening steeds hoger op de to-do-lijsten van bedrijven. Ze voelen de noodzaak en ook de druk om steeds milieuvriendelijker te worden. Ook ons ontgaat die vraag en de groeiende behoefte aan duurzame bedrijfsoplossingen niet. Daarom bieden we een assortiment milieuvriendelijke vloeroplossingen die niet alleen de ecologische voetafdruk van bedrijven verminderen, maar die ook gewoon kwalitatief zeer goed en duurzaam zijn. Hieronder leest u meer over onze duurzame vloeroplossingen voor bedrijven.

Duurzame materialen

Onze klanten geven aan dat zij een bakkerijvloer willen hebben die tegen een stootje kan. Er moet met materialen over de vloer kunnen worden geschoven zonder krassen te maken. Ook moet een bakkersvloer goed tegen warmte kunnen. Om deze redenen weerstaan onze vloeren extreem hoge temperaturen, waarmee de vloer kan worden belast. Onze DuraQuartz bakkerijvloeren zijn 100% vloeistofdicht en tegen chemicaliën bestendigd. In bakkerijen speelt hygiëne een zeer belangrijke rol, onze vloeren zijn HACCP en Halal gecertificeerd en voldoen aan Arbo technische voorschriften.

Energiezuinige plaatsing

Wij ontwerpen onze bedrijfsvloer systemen altijd met het oog op een energiezuinige manier van plaatsen. Door een lager energieverbruik maken we de CO₂-uitstoot veel lager. Met een vloer die op een energie-efficiënte manier is gelegd, is een bedrijf niet alleen duurzaam op de lange termijn, maar draagt het ook bij aan de onmiddellijke vermindering van de milieu-impact.

Onderhoudsarme vloermogelijkheden

Daarnaast leveren wij uiteraard ook vloeroplossingen die weinig tot geen onderhoud behoeven. Dat klinkt eenvoudig en voor de hand liggend. En dat is het ook; maar dit leidt wel tot minder gebruik van schoonmaakmiddelen en water. Dit is niet alleen beter tot goed voor het milieu, maar bespaart ook kostbare tijd en middelen voor uw bedrijf.

Lange levensduur

Een duurzame vloeroplossing moet wat ons betreft niet alleen milieuvriendelijk zijn, maar ook lang meegaan. Daarom kan elk bedrijf bij ons terecht voor een vloer die een lange levensduur heeft, waardoor de frequentie van vloer vervanging en de bijbehorende negatieve milieu-impact worden verminderd.

Circulair gebruik

Onze bedrijfsvloeren zijn ontworpen met het oog op circulariteit. Dit betekent dat gebruikte materialen aan het einde van hun levensduur kunnen worden gerecycled of hergebruikt. Dat vermindert de impact op stortplaatsen aanzienlijk.

Bij Smit Bedrijfsvloeren geloven we dat duurzaamheid en bedrijfsvoering hand in hand kunnen gaan. Door te kiezen voor onze milieuvriendelijke vloeroplossingen draagt uw bedrijf niet alleen bij aan een groenere planeet, maar geniet u ook van de voordelen van hoogwaardige kwaliteit duurzame vloeren.

Contact met Smit Bedrijfsvloeren?

Wilt u meer weten over onze milieuvriendelijke vloeroplossingen? Neem dan gerust contact met ons op door een bericht te sturen via het contactformulier of bel naar 0314 34 56 27. U kunt ook een mailtje sturen naar info@smitvloeren.nl.

Onderhoudstips voor vloercoatings

Onderhoudstips voor vloercoatings

Een goed aangebrachte vloercoating biedt niet alleen een veilige, duurzame en aantrekkelijke bedrijfsvloer, maar vereist ook regelmatig onderhoud om zijn prestaties te behouden. Of u nu een vloercoating heeft in uw industriële bedrijf, magazijn of commerciële ruimte; het volgen van de juiste onderhoudstips is essentieel voor het behoud van de vloer. We delen hier enkele waardevolle onderhoudstips voor vloercoatings met u, zodat uw vloer er jarenlang als nieuw zal uitzien en zijn werk blijft doen.

Regelmatig schoonmaken

Een van de meest fundamentele onderhoudstaken voor vloercoatings is regelmatig schoonmaken. Verwijder stof, vuil en gemorste vloeistoffen met een zachte bezem of stofzuiger. Gebruik vervolgens een mild reinigingsmiddel en water om de vloer grondig te reinigen. Vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën, omdat deze de meeste coatings kunnen beschadigen.

Voorkom chemische schade

Als uw vloer in aanraking komt met chemicaliën, zoals zuren of logen, veeg deze dan onmiddellijk weg. Langdurig contact met dergelijke stoffen kan de coating aantasten. Zorg ervoor dat u altijd de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen gebruikt bij het omgaan met chemicaliën en volg altijd de veiligheidsvoorschriften.

Vermijd overmatige belasting

Hoewel vloercoatings robuust zijn, is het belangrijk om overmatige belasting te vermijden. Zware machines of voertuigen kunnen een coating beschadigen. Gebruik indien nodig beschermende vloermatten of pallets om de vloer te beschermen tegen puntbelasting.

Periodiek onderhoud en inspectie

Plan regelmatige inspecties in om eventuele slijtage of beschadiging van de coating op te sporen. Repareer kleine beschadigingen onmiddellijk om verdere schade te voorkomen. Overweeg periodieke behandelingen van de vloercoating om zijn beschermde werking en schoonheid te behouden.

Volg onze instructies

Heeft u een vloer met vloercoating van Smit Bedrijfsvloeren? Dan weet u waarschijnlijk al dat elke vloercoating specifieke onderhoudsbehoeften kan hebben. Raadpleeg de instructies die we u hebben gegeven met eventuele aanbevelingen met betrekking tot reinigingsmiddelen en onderhoudsprocedures. Dan gaat de vloercoating gegarandeerd langer mee!

Door regelmatig onderhoud en zorgvuldige reiniging in uw bedrijfsvoering te implementeren, kunt u de levensduur van uw vloercoating aanzienlijk verlengen en de kwaliteit behouden. Als u meer advies nodig heeft over het onderhouden van uw vloercoating of als u overweegt een nieuwe coating te laten aanbrengen, neem dan contact op met Smit Bedrijfsvloeren voor professioneel advies en hoogwaardige vloercoating services.

Contact opnemen

Vul voor vragen het contactformulier op de website in of bel naar 0314 34 56 27. U kunt ook een mailtje sturen naar info@smitvloeren.nl.

Vloercoating voor de voedingsindustrie: hygiëne en kwaliteit

Vloercoating voor de voedingsindustrie: hygiëne en kwaliteit

In de voedingsindustrie staat hygiëne centraal. Elk aspect van de productie moet voldoen aan strenge normen om de veiligheid van voedselproducten te kunnen waarborgen. Een aspect dat hierbij nog wel eens over het hoofd wordt gezien, is de vloercoating. Een hoogwaardige vloercoating is essentieel voor hygiëne en kwaliteit in de voedingsindustrie. Smit Bedrijfsvloeren vertelt u in dit blog waarom onze vloercoating voor de voedingsindustrie de juiste keuze is.

Gemakkelijk te reinigen

Een vloercoating voor de voedingsindustrie van Smit Bedrijfsvloeren is naadloos en gemakkelijk te reinigen. Dit betekent dat er geen naden zijn waar vuil en bacteriën zich kunnen ophopen. Met een eenvoudige reiniging blijft uw vloer vrij van verontreinigingen en is deze altijd klaar voor een inspectie.

Bestand tegen chemicaliën

De voedingsindustrie gebruikt vaak chemicaliën voor reiniging en desinfectie. Onze vloercoatings zijn bestand tegen deze chemicaliën, waardoor ze niet worden aangetast en hun integriteit behouden. Dit verlengt de levensduur van uw vloer en zorgt ervoor dat deze bestand is tegen de zwaarste omstandigheden.

Antislip afwerking

Veiligheid is een prioriteit in de voedingsindustrie. Onze vloercoatings kunnen worden aangepast met antislip eigenschappen om ongelukken en valpartijen te voorkomen, zelfs in vochtige omgevingen waar vloeistoffen gemakkelijk kunnen worden gemorst.

Voldoet aan de hygiënenormen

Smit Bedrijfsvloeren is uiteraard op de hoogte van de strengste hygiënenormen die gelden in de voedingsindustrie. Onze vloercoatings voldoen aan deze normen en kunnen zelfs bijdragen aan het behalen van certificeringen zoals HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points), wat cruciaal is voor de voedingsproductie.

Duurzaamheid en kostenefficiëntie

Investeringen in de vloercoating van Smit Bedrijfsvloeren betalen zichzelf op de lange termijn terug. Onze coatings zijn duurzaam en gaan jarenlang mee, wat uiteindelijk resulteert in lagere onderhouds- en vervangingskosten.

Vloercoating, cruciaal voor de voedingsindustrie

Voor de voedingsindustrie is een vloercoating niet zomaar een esthetische keuze, maar een cruciale factor. Het beïnvloedt niet alleen de hygiëne en veiligheid, maar ook de kwaliteit van uw producten. Kies voor de zekerheid en betrouwbaarheid van Smit Bedrijfsvloeren om te voldoen aan de eisen die gesteld worden in de voedingsindustrie. Onze vloercoatings zijn ontworpen om uw productieomgeving schoon, veilig en efficiënt te houden.

Contact met Smit Bedrijfsvloeren

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie en een op maat gemaakte oplossing voor uw bedrijf. Samen zorgen we voor hygiëne en kwaliteit in de voedingsindustrie met onze vloercoatings. Vul hiervoor het contactformulier in of bel naar 0314 34 56 27. U kunt ook een mailtje sturen naar info@smitvloeren.nl.