magazijn vloeren

Kies voor een Duraquartz magazijnvloer

Aandachtspunten bij de aanschaf van een magazijnvloer

Heeft u een magazijn als onderdeel van uw bedrijfspand? Dan is het zeer belangrijk dat u daar de juiste vloer in legt. Smit Vloeren vertelt u in dit blog graag meer over de vele voordelen waar u van profiteert wanneer u bij ons een Duraquarts magazijnvloer aanschaft. Heeft u nog vragen, of wilt u graag een magazijnvloer door ons laten leggen? Neem dan gerust contact met ons op!

Kies meteen de juiste magazijnvloer

Als ondernemer weet u natuurlijk dat het ontzettend belangrijk is om te beschikken over een veilige en stevige magazijnvloer. Wanneer de vloer er eenmaal in ligt, dan is het namelijk niet gemakkelijk om hem weer te vervangen. Kies daarom voor een slijtvaste magazijnvloer die tegen een stootje kan, zodat u hem niet al na een paar jaar al hoeft te vervangen. Ook is de veiligheid van uw werknemers belangrijk, daarom is het verstandig om te kiezen voor een magazijnvloer met een antisliplaag.

Kenmerken van een goede magazijnvloer

Zoals we eerder al benoemden is het dus belangrijk dat uw magazijnvloer slijtvast is en voorzien is van een antisliplaag. Andere kwaliteiten waar u rekening mee kunt houden bij de aanschaf van een magazijnvloer zijn:

 • Vloeistofdichtheid
 • Bestand tegen chemicaliën
 • Zwaar belastbaar
 • Snel geplaatst en snel volledig belastbaar
 • Scheuroverbruggend

De Duraquartz magazijnvloer van Smit Vloeren voldoet aan al deze kenmerken.

De Duraquartz magazijnvloer van Smit Vloeren

De Duraquartz vloer is een naadloze troffelvloer op basis van acrylaat die zeer geschikt is als magazijnvloer. Al meer dan dertig jaar staat deze vloer bekend om zijn slijtvastheid en flexibiliteit. Hij voldoet aan de HACCP normen en een BPV verklaring kan ook gemakkelijk verkregen worden. Door de grote belastbaarheid is het geen enkel probleem om met zware machines, palletwagens of heftrucks te rijden op deze troffelvloer. En wist u dat Smit Vloeren in één dag een magazijnvloer van wel 1500 vierkante meter kan plaatsen? Na 2 uur is de vloer al volledig belastbaar. Hierdoor is uw werkonderbreking minimaal en loopt u geen inkomsten mis.

Vragen? Bel Smit Vloeren!

Heeft u nog vragen voor ons of wilt u dat wij bij u een Duraquartz magazijnvloer komen leggen? Stuur dan een bericht via het contactformulier hier op de site. Liever telefonisch contact? Bel dan 0314-345627. U kunt ook mailen naar info@smitvloeren.nl. Smit Vloeren helpt u graag aan een Duraquartz magazijnvloer van hoge kwaliteit!

gietvloer supermarkt

Waar moet een winkelvloer aan voldoen?

Waar u op moet letten bij het kopen van een winkelvloer

Bij SMIT vloeren zijn wij natuurlijk gespecialiseerd op het gebied van allerlei soorten vloeren, ook winkelvloeren. Bent u een ondernemer met een eigen winkel? Of overweegt u om binnenkort te gaan starten als ondernemer in de retailsector? Met deze tips bent u verzekerd van een mooie en praktische winkelvloer.

Een stijlvolle winkel trekt meer klanten

Het uiterlijk van uw winkel bepaalt of klanten er wel of niet naar binnen zullen lopen. Uiteraard is uw winkelvloer van grote invloed op de uitstraling van uw pand. Kies daarom een mooie vloer die goed past bij de producten die u verkoopt. Creëer een plek waar de klanten zich welkom voelen en graag nog eens naar binnen zullen stappen.

Makkelijk schoon te houden

Waar veel mensen komen, verzamelt zich meer stof. Er zijn genoeg stijlvolle winkelvloeren te vinden, maar deze zijn niet allemaal even gemakkelijk schoon te houden. Zo is gemorste koffie erg lastig uit tapijt te verwijderen en blijft stof snel vastzitten tussen losse planken. Kies daarom liever voor een gladde vloer zonder naden. Zo hoeft u aan het einde van uw werkdag niet nog urenlang de vloer te boenen, wel zo prettig toch? Het plaatsen van een deurmat is overigens ook een goede tip om het meeste vuil bij binnenkomst al op te vangen.

Veiligheid

Natuurlijk is de veiligheid van uw personeel en uw klanten uw hoogste prioriteit. Een ongeschikte winkelvloer kan leiden tot onveilige situaties. Losliggende planken en onverwachte opstapjes zorgen voor lelijke valpartijen, dat wilt u natuurlijk niet! Ook kunnen gladde vloeren in het magazijn uitglijders veroorzaken.

Stoot- en slijtvast

Uw winkelvloer moet natuurlijk tegen een stootje kunnen, u wilt niet dat er meteen deuken in de vloer komen wanneer u per ongeluk een zwaar object laat vallen. Ook wilt u dat de winkelvloer een tijdje meegaat, zodat u geen kosten hoeft te maken aan het onderhouden en vervangen van de vloer. Daarom is het verstandig om meteen een goede vloer aan te schaffen, zodat u zich in de toekomst kosten kunt besparen.

Vragen? Bel SMIT vloeren!

Wilt u meer weten over onze winkelvloeren, of wilt u er een bij ons bestellen? Neem dan gerust contact met ons op! Via het contactformulier hier op de site komt u gemakkelijk en snel met ons in contact. Stelt u uw vraag liever telefonisch? Bel dan: 0314-345627, wij staan u graag te woord. Bij SMIT vloeren moet u zijn voor de mooiste winkelvloer!

vloer kantoor

Drie redenen waarom u kiest voor de kantoorvloer van Smit Vloeren

Kies een speciale kantoorvloer

Is uw kantoorvloer wel weer aan vervanging toe? Of trekt u binnenkort in een nieuw bedrijfspand? Kies dan voor een kantoorvloer van Smit Vloeren! Onze kantoorvloeren zijn naadloos, slijtvast, trendy en bovendien kunnen we ze in heel veel verschillende kleuren leveren. Wij vertellen u graag meer over onze kantoorvloeren, en geven drie redenen waarom u door onze specialisten een nieuwe kantoorvloer moet laten leggen!

Passend bij de uitstraling van uw bedrijf

Het kantoor is het visitekaartje van uw bedrijf. Vooral wanneer u regelmatig klanten over de vloer heeft is het belangrijk dat het kantoor er tot in de puntjes verzorgd uitziet. Dat kan natuurlijk niet met een oude vloer. Daarom zijn de kantoorvloeren van Smit Vloeren in heel veel verschillende stijlen te verkrijgen, zodat er altijd een model bij zit dat precies bij de uitstraling van uw bedrijf past. Kiest u bijvoorbeeld voor sierlijk en klassiek, of past een strakke en moderne stijl toch meer bij de uitstraling van uw bedrijf? Onze kantoorvloeren leveren we bovendien niet alleen in talloze stijlen, maar ook in ontzettend veel kleuren.

Eenvoudig schoon te houden

De kantoorvloeren die u kunt laten leggen door Smit Vloeren zijn opgebouwd uit verschillende lagen. De toplaag die we aanbrengen is volledig naadloos. Dit betekent dat er geen stof of vuil in scheurtjes in de vloer kan komen. Hierdoor is de vloer uitermate geschikt voor mensen met een allergie voor huisstof, en is de vloer bovendien makkelijk schoon te houden. Daarbij komt ook nog dat de vloer waterbestendig is. Wanneer er vloeistoffen geknoeid worden is dat geen reden tot paniek, want het trekt niet in de vloer. Ook het dweilen gaat op deze gladde, vochtafstotende vloer zeer eenvoudig.

Kan tegen een stootje

Ook is de kantoorvloer van Smit Vloeren elastisch en scheuroverbruggend. Dat wil zeggen dat de vloer zeer goed tegen een stootje kan. De slijtvaste toplaag maakt dat u jarenlang kunt genieten van een prachtige, krasvrije vloer. Wat bovendien erg voordelig is in een kantoor waar hard gewerkt wordt: de kantoorvloer van Smit Vloeren werkt geluidsdempend. Hierdoor kunnen medewerkers op de begane grond in alle rust werken, ook wanneer er een verdieping boven hen mensen met hoge hakken lopen.

Laat uw kantoorvloer leggen door Smit Vloeren

Wilt u ook profiteren van al deze voordelen en een kantoorvloer door Smit Vloeren laten leggen? Of wilt u toch liever eerst wat informatie ontvangen? Neem gerust contact op met onze specialisten. Dat doet u door het contactformulier hier op de site in te vullen, door te bellen naar 0314-345627 of door een mail te sturen naar info@smitvloeren.nl. Onze ervaren medewerkers vertellen u alles over de unieke, topkwaliteit kantoorvloeren!

DuraQuartz industrievloer

Keuze voor bedrijfsvloer gaat niet over één nacht ijs

Voor elke toepassing een geschikte bedrijfsvloer

Bent u als bedrijf werkzaam in de food-industrie, de farmacie, de chemie, de automotive-branche, parkeergarages of in warehousing? Dan heeft u allen gemeen dat u voor uw bedrijfsvoering moet beschikken over een degelijke bedrijfsvloer. Voor uw takken van sport is een degelijke, robuuste en praktische bedrijfsvloer van levensbelang voor de organisatie. Maar hoe weet u welke bedrijfsvloer het beste bij uw specifieke branche en bedrijfsvoering past? Bedrijfsvloeren zijn er in veel varianten en prijzen met elk hun voordelen en nadelen. Als specialist in bedrijfsvloeren kunt u bij SMIT Bedrijfsvloeren terecht voor begeleiding en advies voor de beste bedrijfsvloer voor uw bedrijf.

Laatste ontwikkelingen wat betreft vloeren

Opent u een nieuwe vestiging van uw bedrijf? Of is de vloer in uw huidige pand aan vernieuwing toe? In beide gevallen is het verstandig om u te laten adviseren over de soort bedrijfsvloer die u voor uw branche moet laten leggen. De tijd heeft immers niet stilgestaan. En dat betekent ook dat de ontwikkelingen in bedrijfsvloeren niet hebben stilgestaan. Een vloer die tien jaar geleden voldeed aan de laatste kwaliteitseisen, voldoet vandaag de dag waarschijnlijk niet meer aan de eisen van deze tijd.

Heldere kijk op vloeroplossingen

Hoe weet u nu als klant welke vloer u moet kiezen? Soms ziet u door de bomen het bos niet meer als het gaat om de kwaliteitseisen en de functionaliteiten. Voor elke branche en voor ieder bedrijf is er een andere bedrijfsvloer geschikt. Bij SMIT Bedrijfsvloeren geven we onze klanten graag een heldere kijk op de mogelijke vloeroplossingen die er zijn. Wij zoeken altijd naar de meest duurzame oplossing, zodat u jarenlang zorgeloos uw bedrijfsactiviteiten kunt uitvoeren.

Begeleiding en advies

Bij SMIT Bedrijfsvloeren begeleiden wij u graag in uw keuze voor de beste bedrijfsvloer. Voor een goed beeld komen we bij u langs en bespreken we uw wensen, waarom bijvoorbeeld uw oude vloer aan vervanging toe is en wat u verwacht van een nieuwe bedrijfsvloer. Als u een nieuw pand betrekt is het voor een advies over de perfecte bedrijfsvloer ook van belang te weten welke doeleinden de verschillende bedrijfsruimtes krijgen. Want voor elke tak van sport is een ander soort bedrijfsvloer nodig. Wij hebben systemen die geschikt zijn voor de food-industrie, farmacie & chemie, automotive, parkeergarages en magazijnen. De eigenschappen van deze vloeren zijn per industrie instelbaar zoals hittebestendig, vloeistofdicht, zuurbestendig, termoresistent, ESD, en anti-slip vloeren. Voor iedere industrie hebben wij een geschikte oplossing. Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op via 0314-34 56 27 of stuur een mailtje naar info@smitvloeren.nl. U kunt ook het contactformulier op onze website invullen, of gebruik maken van de chatfunctie.

epoxyvloer bunschoten

Voordelen van DuraQuartz industrievloeren

De ideale industrievloeren

Wanneer u op zoek bent naar de ideale industrievloeren, dan komt u al snel terecht bij het merk DuraQuartz. U vindt ze ook bij Smit Vloeren. De duurzame, stevige en hygiënische vloer is veel terug te vinden in onder andere fabrieken, werkplaatsen en magazijnen. Maar wat maakt deze soort nu eigenlijk zo geschikt als industrievloer? Wij zetten de voordelen van de DuraQuartz vloer voor je op een rij!

Eigenschappen van de industrievloeren

De industrievloeren van DuraQuartz bestaan uit vijf unieke lagen die samen de optimale bescherming bieden. Ter opfrissing zetten we de vijf lagen voor u op een rij:

 1. Ondergrond: de vloer kan geplaatst worden op vrijwel elke soort ondergrond zoals beton, zandcement, tegels en hout, en kan zelfs over bestaande vloeren geplaatst worden.
 2. Primer: een laag die zorgt voor bescherming van de ondergrond.
 3. Egalisatielaag: deze laag zorgt ervoor dat de ondervloer helemaal vlak is.
 4. Slijtlaag: de laag die te zien is. Deze is in heel veel verschillende kleuren te verkrijgen.
 5. Toplaag: een transparante laag die zorgt dat de industrievloer niet gaat slijten.

Geschikt voor zware belasting

Het eerste grote voordeel, en ook de belangrijkste reden waarom DuraQuartz zo geschikt is als industrievloer, is het feit dat de vloer zeer goed geschikt is voor zware belasting. Zo kan er zonder problemen met een heftruck of palletwagen overheen gereden worden. De vloeren zijn zeer elastisch en kunnen heel goed tegen een stootje. Het plaatsen van zware materialen of producten op een DuraQuartz industrievloer is dan ook geen probleem. Deze slijtvastheid zorgt ervoor dat de vloer (bij goed onderhoud) jarenlang meegaat, en dus zeer duurzaam is.

Voldoet aan hygiëne-eisen

Dit onderhoud is overigens eenvoudig. De industrievloeren zijn gemakkelijk schoon te spuiten met een hogedrukreiniger of stoomreiniger. Hiervan mag de druk overigens niet hoger zijn dan 50 bar, en de maximum temperatuur van het water is 50°C. Overigens zijn de vloersystemen zeer goed bestand tegen chemicaliën, en is de industrievloer ook niet gevoelig voor hoge pH-waarden. Deze hygiënische industrievloeren zijn niet voor niets voorzien van een HACCP- en Halal-certificering.

Gegarandeerd maatwerk

Wanneer u kiest om uw DuraQuarts industrievloeren door Smit Vloeren te laten leggen, zullen wij u altijd voorzien van maatwerk. En dan hebben we het niet slechts over de kleur van de vloer (hoewel hij overigens wel in vrijwel elke kleur verkrijgbaar is), maar ook over de eigenschappen die wij helemaal naar wens voor u aan kunnen passen. Zo zijn de industrievloeren te krijgen met aangepaste eigenschappen zoals gladde, antislip of grof antislip uitvoering. Neem gerust eens contact op met een van onze specialisten. Wij gaan graag aan de slag met het plaatsen van uw industrievloer op maat!

vloer zwanenberg

Waarom u moet kiezen voor DuraQuartz bedrijfsvloeren

De betrouwbare bedrijfsvloer

Wij van Smit Vloeren zijn gespecialiseerd in het leggen van bedrijfsvloeren, vooral de zogenaamde DuraQuartz vloeren. Deze vloeren van topkwaliteit zijn perfect geschikt voor bedrijfspanden. Maar wat maakt de DuraQuartz vloer nu eigenlijk zo’n goede bedrijfsvloer? Wij zetten alle voordelen van DuraQuartz graag voor u op een rij!

Opbouw van de vloer

De DuraQuartz vloer is opgebouwd uit vijf verschillende lagen:

 • De ondergrond waarop de vloer geplaatst wordt.
 • De primerlaag die zorgt voor goede hechting.
 • Een egalisatielaag wanneer de ondervloer niet helemaal vlak is.
 • Een slijtlaag in een bepaalde kleur die u vooraf kiest.
 • De transparante en slijtvaste toplaag die voorzien is van UV- en kleurbescherming.

De dikte van deze opbouw heeft u zelf in de hand. Voor de meeste bedrijfsvloeren wordt er gekozen voor een dikte tussen de 3 en de 5mm. Dat maakt de bedijfsvloer geschikt voor hoge mechanische belasting. Denk hierbij aan heftrucks en palletwagens. Het kan echter zo zijn dat er binnen het bedrijf gebruik gemaakt wordt van zeer zware mechanische belasting. Dan kan de systeemdikte aangepast worden tot wel 8mm!

De unieke eigenschappen

Naast het feit dat de dikte naar wens aangepast kan worden, heeft de DuraQuartz troffelvloer nog een aantal andere unieke eigenschappen wat het extreem geschikt maakt voor bedrijfsvloeren. Zo is de vloer zeer flexibel en slijtvast, en uitermate bestand tegen een groot aantal verschillende chemicaliën. De vloer is over het algemeen glad, waardoor het erg makkelijk te onderhouden is, vooral aangezien de vloer een zeer korte droogtijd heeft. Echter zijn er situaties waarin een gladde bedrijfsvloer minder veilig is. Daarom kunnen wij ook een DuraQuartz bedrijfsvloer leggen met een antislip laag.

Voordelen van DuraQuartz als bedrijfsvloer

De bestendigheid tegen chemicaliën, korte droogtijd en mogelijkheden tot antislip maken de vloer zeer geschikt als bedrijfsvloer, en de dikte, flexibiliteit en slijtvastheid zorgen ervoor de hij tegen een stootje kan. Echter zijn er nog een aantal andere voordelen waarvan u profiteert, mocht u kiezen voor een DuraQuartz vloer, waaronder:

 • Een HACCP certificatie
 • Mogelijkheid voor het toepassen van ronde, hygiënische plinten
 • Plaatsing binnen 1 dag
 • Na 2 uur al volledig belastbaar
 • Keuze uit een groot aanbod aan verschillende kleuren

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Bent u ook geïnteresseerd in het laten leggen van een DuraQuartz bedrijfsvloer? Aangezien de specificaties per situatie verschillen, kunnen wij op dit moment geen uitspraak doen over de prijs. Echter stellen we wel altijd graag een vrijblijvende offerte voor u op! Neem contact met ons op, en laat ook een topkwaliteit DuraQuartz bedrijfsvloer leggen!

coatingvloer rotterdam

Ontdek de voordelen van een coatingvloer

Kom alles te weten over een coatingvloer

De coatingvloer is een type vloer die veel wordt toegepast in magazijnen en werkplaatsen. Hij is namelijk zeer gemakkelijk in onderhoud en biedt daarnaast nog veel andere voordelen. Wilt u graag een coatingvloer laten realiseren? En heeft u behoefte aan meer informatie over dit type vloer? Lees dan dit blog van Smit Vloeren. In dit blog vertellen wij u alles over een coatingvloer: wat is een coatingvloer, wat zijn de toepassingen van deze vloer en wat zijn de voordelen.

Wat is een coatingvloer?

Een coatingvloer is een 1 of 2 componenten vloer die bestaat uit polyurethaan epoxy of acrylaat. Een coatingvloer heeft veel overeenkomsten met een gietvloer, maar heeft een veel dunnere laagdikte. De coating wordt met een roller aangebracht over de vloer. Deze coating is over het algemeen niet dikker dan 1 mm. Dit maakt de coatingvloer prijstechnisch zeer aantrekkelijk. Epoxyharsen worden als basis gebruikt voor een coatingvloer. In de fabriek wordt hier vervolgens de gewenste vulstoffen en kleurstoffen aan toegevoegd. U kunt kiezen uit verschillende standaard kleuren, maar ook bijna alle RAL-kleuren. U heeft daarnaast de mogelijkheid om vlokken te laten strooien in uw coating vloer.

De toepassing van een coatingvloer

De coating is zeer bestendig tegen chemicaliën en daarnaast vloeistofdicht en slijtvast. Coatingvloeren worden daarom onder veel toegepast in werkplaatsen, magazijnen, garages en bij galerijvloeren en balkons. Indien gewenst kunnen wij ook belijning of pictogrammen aanbrengen. U heeft de keuze uit twee verschillende soorten afwerking wat betreft de coating: glad en antislip. De antislip coating is bijvoorbeeld ideaal voor ruimtes of plekken waar de vloer vochtig kan worden, bijvoorbeeld op galerijen, balkons en garages. Om de vloer antislip te maken, wordt de coating ingestrooid met een antislipkorrel.

Voordelen van coating vloeren

Coatingvloeren bieden veel voordelen. Wij zetten een aantal van de voordelen voor u op een rij:

 • Kan in diverse standaard kleuren en vrijwel alle RAL-kleuren worden gemaakt
 • Zeer bestendig tegen chemicaliën
 • Zeer gemakkelijk in onderhoud
 • Prijstechnisch zeer aantrekkelijk
 • Vloeistofdicht
 • Uiterst slijtvast

Wilt u meer te weten komen over de voordelen van coatingvloeren? Neem dan gerust contact met ons op.

Kosten van een epoxy vloercoating

Heeft u na het lezen van deze blog besloten dat een coatingvloer precies is wat u zoekt? Dan wilt u uiteraard meer te weten komen over de kosten van een epoxy vloercoating. De kosten worden sterk bepaald door de oppervlakte van de ruimte, de dikte van het gekozen systeem, eventuele toevoegingen en de staat van de ondervloer. Wij van Smit Vloeren zorgen graag voor een offerte op maat. Neem snel contact op met een van onze specialisten via 0314-345627 of mail naar info@smitvloeren.nl.

gietvloer parkeergarage

De 5 voordelen van een gietvloer

De veelzijdigheid van een gietvloer op een rijtje

Gietvloeren zijn mateloos populair. Steeds meer bedrijven kiezen voor het gemak en de uitstraling van een robuuste gietvloer. Maar wat de gietvloer zo populair? We zetten de 5 voordelen van een gietvloer hieronder voor u in een overzicht.

1. Onderhoud & hygiëne

Een groot voordeel van een gietvloer is het gemak op het gebied van onderhoud en hygiëne. Gietvloeren zijn zeer eenvoudig te onderhouden. Het zijn namelijk vloeren zonder naden. Vuil, stof en vocht hopen zich dus niet op in de voegen. Een gietvloer is dan ook ideaal voor mensen die snel een allergische reactie hebben op vuil en stof.

2. Opbouw & plaatsing

In tegenstelling tot andere robuuste vloeren zijn gietvloeren vaak slechts enkele millimeters dik. Dat betekent dat ze snel gelegd zijn en dat ze snel droog zijn. Bovendien kunt u eenvoudig een nieuwe gietvloer op een bestaande gietvloerlaag aanbrengen. U hoeft daarbij niet bang te zijn voor oneffenheden. Een gietvloer is namelijk zelfnivellerend. De vloer hoeft na het gieten niet geëgaliseerd te worden.

3. De prijs

Als u een nieuwe vloer gaat uitkiezen let u, naast de kwaliteit, uiteraard op de prijs. De prijs is een van de belangrijkste voordelen van een gietvloer. Voor epoxyvloeren en polyurethaan vloeren, twee van de populairste gietvloeren, betaalt u gemiddeld rond de 70 tot 80 euro per m2.

4. Vele toepassingsmogelijkheden

Gietvloeren hebben vele toepassingsmogelijkheden. Voor vrijwel elke bedrijfsvloer, industrieel of kantoor, is wel een passende gietvloer tegen een aantrekkelijke prijs verkrijgbaar.

5. Slijtvast en stevig

Gietvloeren zijn in de regel zeer slijtvast en stevig. dat wil niet zeggen dat ze, ondanks hun veelzijdigheid, zomaar geschikt zijn voor elke toepassing. In sommige gevallen is er bij een gietvloer kans op verkleuring, scheuren en krassen. Dat is belangrijk om in uw besluitvorming mee te nemen als u de aanschaf van een gietvloer overweegt.