epoxyvloer bunschoten

Voordelen van DuraQuartz industrievloeren

De ideale industrievloeren

Wanneer u op zoek bent naar de ideale industrievloeren, dan komt u al snel terecht bij het merk DuraQuartz. U vindt ze ook bij Smit Vloeren. De duurzame, stevige en hygiënische vloer is veel terug te vinden in onder andere fabrieken, werkplaatsen en magazijnen. Maar wat maakt deze soort nu eigenlijk zo geschikt als industrievloer? Wij zetten de voordelen van de DuraQuartz vloer voor je op een rij!

Eigenschappen van de industrievloeren

De industrievloeren van DuraQuartz bestaan uit vijf unieke lagen die samen de optimale bescherming bieden. Ter opfrissing zetten we de vijf lagen voor u op een rij:

 1. Ondergrond: de vloer kan geplaatst worden op vrijwel elke soort ondergrond zoals beton, zandcement, tegels en hout, en kan zelfs over bestaande vloeren geplaatst worden.
 2. Primer: een laag die zorgt voor bescherming van de ondergrond.
 3. Egalisatielaag: deze laag zorgt ervoor dat de ondervloer helemaal vlak is.
 4. Slijtlaag: de laag die te zien is. Deze is in heel veel verschillende kleuren te verkrijgen.
 5. Toplaag: een transparante laag die zorgt dat de industrievloer niet gaat slijten.

Geschikt voor zware belasting

Het eerste grote voordeel, en ook de belangrijkste reden waarom DuraQuartz zo geschikt is als industrievloer, is het feit dat de vloer zeer goed geschikt is voor zware belasting. Zo kan er zonder problemen met een heftruck of palletwagen overheen gereden worden. De vloeren zijn zeer elastisch en kunnen heel goed tegen een stootje. Het plaatsen van zware materialen of producten op een DuraQuartz industrievloer is dan ook geen probleem. Deze slijtvastheid zorgt ervoor dat de vloer (bij goed onderhoud) jarenlang meegaat, en dus zeer duurzaam is.

Voldoet aan hygiëne-eisen

Dit onderhoud is overigens eenvoudig. De industrievloeren zijn gemakkelijk schoon te spuiten met een hogedrukreiniger of stoomreiniger. Hiervan mag de druk overigens niet hoger zijn dan 50 bar, en de maximum temperatuur van het water is 50°C. Overigens zijn de vloersystemen zeer goed bestand tegen chemicaliën, en is de industrievloer ook niet gevoelig voor hoge pH-waarden. Deze hygiënische industrievloeren zijn niet voor niets voorzien van een HACCP- en Halal-certificering.

Gegarandeerd maatwerk

Wanneer u kiest om uw DuraQuarts industrievloeren door Smit Vloeren te laten leggen, zullen wij u altijd voorzien van maatwerk. En dan hebben we het niet slechts over de kleur van de vloer (hoewel hij overigens wel in vrijwel elke kleur verkrijgbaar is), maar ook over de eigenschappen die wij helemaal naar wens voor u aan kunnen passen. Zo zijn de industrievloeren te krijgen met aangepaste eigenschappen zoals gladde, antislip of grof antislip uitvoering. Neem gerust eens contact op met een van onze specialisten. Wij gaan graag aan de slag met het plaatsen van uw industrievloer op maat!

vloer zwanenberg

Waarom u moet kiezen voor DuraQuartz bedrijfsvloeren

De betrouwbare bedrijfsvloer

Wij van Smit Vloeren zijn gespecialiseerd in het leggen van bedrijfsvloeren, vooral de zogenaamde DuraQuartz vloeren. Deze vloeren van topkwaliteit zijn perfect geschikt voor bedrijfspanden. Maar wat maakt de DuraQuartz vloer nu eigenlijk zo’n goede bedrijfsvloer? Wij zetten alle voordelen van DuraQuartz graag voor u op een rij!

Opbouw van de vloer

De DuraQuartz vloer is opgebouwd uit vijf verschillende lagen:

 • De ondergrond waarop de vloer geplaatst wordt.
 • De primerlaag die zorgt voor goede hechting.
 • Een egalisatielaag wanneer de ondervloer niet helemaal vlak is.
 • Een slijtlaag in een bepaalde kleur die u vooraf kiest.
 • De transparante en slijtvaste toplaag die voorzien is van UV- en kleurbescherming.

De dikte van deze opbouw heeft u zelf in de hand. Voor de meeste bedrijfsvloeren wordt er gekozen voor een dikte tussen de 3 en de 5mm. Dat maakt de bedijfsvloer geschikt voor hoge mechanische belasting. Denk hierbij aan heftrucks en palletwagens. Het kan echter zo zijn dat er binnen het bedrijf gebruik gemaakt wordt van zeer zware mechanische belasting. Dan kan de systeemdikte aangepast worden tot wel 8mm!

De unieke eigenschappen

Naast het feit dat de dikte naar wens aangepast kan worden, heeft de DuraQuartz troffelvloer nog een aantal andere unieke eigenschappen wat het extreem geschikt maakt voor bedrijfsvloeren. Zo is de vloer zeer flexibel en slijtvast, en uitermate bestand tegen een groot aantal verschillende chemicaliën. De vloer is over het algemeen glad, waardoor het erg makkelijk te onderhouden is, vooral aangezien de vloer een zeer korte droogtijd heeft. Echter zijn er situaties waarin een gladde bedrijfsvloer minder veilig is. Daarom kunnen wij ook een DuraQuartz bedrijfsvloer leggen met een antislip laag.

Voordelen van DuraQuartz als bedrijfsvloer

De bestendigheid tegen chemicaliën, korte droogtijd en mogelijkheden tot antislip maken de vloer zeer geschikt als bedrijfsvloer, en de dikte, flexibiliteit en slijtvastheid zorgen ervoor de hij tegen een stootje kan. Echter zijn er nog een aantal andere voordelen waarvan u profiteert, mocht u kiezen voor een DuraQuartz vloer, waaronder:

 • Een HACCP certificatie
 • Mogelijkheid voor het toepassen van ronde, hygiënische plinten
 • Plaatsing binnen 1 dag
 • Na 2 uur al volledig belastbaar
 • Keuze uit een groot aanbod aan verschillende kleuren

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Bent u ook geïnteresseerd in het laten leggen van een DuraQuartz bedrijfsvloer? Aangezien de specificaties per situatie verschillen, kunnen wij op dit moment geen uitspraak doen over de prijs. Echter stellen we wel altijd graag een vrijblijvende offerte voor u op! Neem contact met ons op, en laat ook een topkwaliteit DuraQuartz bedrijfsvloer leggen!

coatingvloer rotterdam

Ontdek de voordelen van een coatingvloer

Kom alles te weten over een coatingvloer

De coatingvloer is een type vloer die veel wordt toegepast in magazijnen en werkplaatsen. Hij is namelijk zeer gemakkelijk in onderhoud en biedt daarnaast nog veel andere voordelen. Wilt u graag een coatingvloer laten realiseren? En heeft u behoefte aan meer informatie over dit type vloer? Lees dan dit blog van Smit Vloeren. In dit blog vertellen wij u alles over een coatingvloer: wat is een coatingvloer, wat zijn de toepassingen van deze vloer en wat zijn de voordelen.

Wat is een coatingvloer?

Een coatingvloer is een 1 of 2 componenten vloer die bestaat uit polyurethaan epoxy of acrylaat. Een coatingvloer heeft veel overeenkomsten met een gietvloer, maar heeft een veel dunnere laagdikte. De coating wordt met een roller aangebracht over de vloer. Deze coating is over het algemeen niet dikker dan 1 mm. Dit maakt de coatingvloer prijstechnisch zeer aantrekkelijk. Epoxyharsen worden als basis gebruikt voor een coatingvloer. In de fabriek wordt hier vervolgens de gewenste vulstoffen en kleurstoffen aan toegevoegd. U kunt kiezen uit verschillende standaard kleuren, maar ook bijna alle RAL-kleuren. U heeft daarnaast de mogelijkheid om vlokken te laten strooien in uw coating vloer.

De toepassing van een coatingvloer

De coating is zeer bestendig tegen chemicaliën en daarnaast vloeistofdicht en slijtvast. Coatingvloeren worden daarom onder veel toegepast in werkplaatsen, magazijnen, garages en bij galerijvloeren en balkons. Indien gewenst kunnen wij ook belijning of pictogrammen aanbrengen. U heeft de keuze uit twee verschillende soorten afwerking wat betreft de coating: glad en antislip. De antislip coating is bijvoorbeeld ideaal voor ruimtes of plekken waar de vloer vochtig kan worden, bijvoorbeeld op galerijen, balkons en garages. Om de vloer antislip te maken, wordt de coating ingestrooid met een antislipkorrel.

Voordelen van coating vloeren

Coatingvloeren bieden veel voordelen. Wij zetten een aantal van de voordelen voor u op een rij:

 • Kan in diverse standaard kleuren en vrijwel alle RAL-kleuren worden gemaakt
 • Zeer bestendig tegen chemicaliën
 • Zeer gemakkelijk in onderhoud
 • Prijstechnisch zeer aantrekkelijk
 • Vloeistofdicht
 • Uiterst slijtvast

Wilt u meer te weten komen over de voordelen van coatingvloeren? Neem dan gerust contact met ons op.

Kosten van een epoxy vloercoating

Heeft u na het lezen van deze blog besloten dat een coatingvloer precies is wat u zoekt? Dan wilt u uiteraard meer te weten komen over de kosten van een epoxy vloercoating. De kosten worden sterk bepaald door de oppervlakte van de ruimte, de dikte van het gekozen systeem, eventuele toevoegingen en de staat van de ondervloer. Wij van Smit Vloeren zorgen graag voor een offerte op maat. Neem snel contact op met een van onze specialisten via 0314-345627 of mail naar info@smitvloeren.nl.

gietvloer parkeergarage

De 5 voordelen van een gietvloer

De veelzijdigheid van een gietvloer op een rijtje

Gietvloeren zijn mateloos populair. Steeds meer bedrijven kiezen voor het gemak en de uitstraling van een robuuste gietvloer. Maar wat de gietvloer zo populair? We zetten de 5 voordelen van een gietvloer hieronder voor u in een overzicht.

1. Onderhoud & hygiëne

Een groot voordeel van een gietvloer is het gemak op het gebied van onderhoud en hygiëne. Gietvloeren zijn zeer eenvoudig te onderhouden. Het zijn namelijk vloeren zonder naden. Vuil, stof en vocht hopen zich dus niet op in de voegen. Een gietvloer is dan ook ideaal voor mensen die snel een allergische reactie hebben op vuil en stof.

2. Opbouw & plaatsing

In tegenstelling tot andere robuuste vloeren zijn gietvloeren vaak slechts enkele millimeters dik. Dat betekent dat ze snel gelegd zijn en dat ze snel droog zijn. Bovendien kunt u eenvoudig een nieuwe gietvloer op een bestaande gietvloerlaag aanbrengen. U hoeft daarbij niet bang te zijn voor oneffenheden. Een gietvloer is namelijk zelfnivellerend. De vloer hoeft na het gieten niet geëgaliseerd te worden.

3. De prijs

Als u een nieuwe vloer gaat uitkiezen let u, naast de kwaliteit, uiteraard op de prijs. De prijs is een van de belangrijkste voordelen van een gietvloer. Voor epoxyvloeren en polyurethaan vloeren, twee van de populairste gietvloeren, betaalt u gemiddeld rond de 70 tot 80 euro per m2.

4. Vele toepassingsmogelijkheden

Gietvloeren hebben vele toepassingsmogelijkheden. Voor vrijwel elke bedrijfsvloer, industrieel of kantoor, is wel een passende gietvloer tegen een aantrekkelijke prijs verkrijgbaar.

5. Slijtvast en stevig

Gietvloeren zijn in de regel zeer slijtvast en stevig. dat wil niet zeggen dat ze, ondanks hun veelzijdigheid, zomaar geschikt zijn voor elke toepassing. In sommige gevallen is er bij een gietvloer kans op verkleuring, scheuren en krassen. Dat is belangrijk om in uw besluitvorming mee te nemen als u de aanschaf van een gietvloer overweegt.