Gietvloer Iselinge Hogeschool

Redenen om te kiezen voor een ESD gietvloer

Wist u dat elektrische spanningsopbouw en ongecontroleerde elektrostatische ontlading flinke schade kunnen aanrichten aan allerlei componenten binnen uw bedrijfspand? Daarom is het voor een heleboel bedrijven belangrijk om te kiezen voor een ESD gietvloer, oftewel een vloer met ‘electric static discharge’. Wat is dat precies? En waarom zou u ervoor moeten kiezen voor uw bedrijfspand? Smit Bedrijfsvloeren vertelt u er graag meer over in dit blog.

Wat is een ESD gietvloer?

Een ESD gietvloer is een vloer die wordt gegoten over een ondervloer. Deze vloer heeft een dikte van minimaal twee millimeter en voorkomt dat er door elektrostatische ontlading schade ontstaat aan uw apparatuur. Zelfs elektrostatische ontlading die zo gering is dat hij voor de mens niet eens waarneembaar is, kan al flinke schade veroorzaken. De vonk die ontstaat door de ESD is zowel schadelijk voor mensen als voor machinerie. Een ESD gietvloer werkt als een geleider, waardoor deze ontlading dus niet wordt overgebracht op mensen of apparatuur. Het elektrisch potentiaalverschil wordt dus direct via de aarde afgevoerd.

Betrouwbare en veilige bedrijfsvloer

Naast de antistatische eigenschappen, zijn er nog meer redenen om te kiezen voor een gietvloer van Smit Bedrijfsvloeren. Deze vloeren zijn namelijk zeer stevig en gemakkelijk schoon te houden omdat ze geen voegen hebben. Daarnaast zijn ze krasvast en eenvoudig te repareren. Ook het slijtvaste en vloeistofdichte karakter maakt een ESD gietvloer zeer geschikt als bedrijfsvloer. Wilt u graag uw ESD gietvloer door Smit Bedrijfsvloeren laten verzorgen? Neem dan snel contact met ons op!

Waarvoor wordt een ESD gietvloer gebruikt?

ESD gietvloeren worden vooral toegepast in ruimtes waar sprake is van elektrische ontlading, maar waarbij het zeer belangrijk is dat deze niet wordt overgebracht op mensen of apparatuur. Hierbij kunt u denken aan:

  • Operatiekamers
  • Productiehallen
  • Computerruimtes
  • Laboratoria
  • Telefooncentrales
  • Accuruimtes
  • Opslagruimtes

Een ESD gietvloer bestellen bij Smit Bedrijfsvloeren?

Wilt u graag meer informatie over de ESD gietvloeren van Smit Vloeren, wilt u een vrijblijvende offerte opvragen, of heeft u een andere vraag voor ons? Neem dan gerust contact met ons op door ons een bericht te sturen via het formulier hier op de site. U krijgt dan zo snel mogelijk reactie. U kunt ook bellen naar 0314-345627 of een mail sturen naar info@smitvloeren.nl. Voorkom schade aan mens en apparatuur door te kiezen voor een ESD gietvloer van Smit Bedrijfsvloeren!