betonlook vloer kantoor

Zo onderhoudt u een nieuwe vloer

Bij Smit Bedrijfsvloeren helpen we u met alle plezier aan een mooie nieuwe vloer. Onze hoogwaardige vloeren zijn niet duur, maar we begrijpen dat u niet te vaak wilt investeren in een nieuwe bedrijfsvloer. Voor een lange levensduur van een vloer is het van belang dat u hem goed onderhoudt. Een vieze vloer slijt sneller en is minder veilig. Ook krassen en andere beschadigingen kunnen de levensduur van een nieuwe vloer verkorten. Smit Bedrijfsvloeren geeft u in dit blog 5 tips die geschikt zijn voor het onderhoud van iedere vloer. Lees snel verder!

1. Gebruik een zachte bezem

Het dagelijkse onderhoud van een bedrijfsvloer is over het algemeen niet heel veel werk. Het stof en vuil opvegen met een bezem is vaak al voldoende. Gebruik hierbij wel een bezem met zachte haren. Een ruwe bezem kan krassen veroorzaken. U kunt natuurlijk ook de stofzuiger gebruiken, maar hiervoor geldt eigenlijk hetzelfde: zorg dat u een stofzuigermond met zachte haren gebruikt om krassen te voorkomen.

2. Til zware voorwerpen op

Moet er een tafel of ander zwaar voorwerp verplaatst worden? Ga deze dan niet over de vloer schuiven, maar til hem even op. Het is niet heel veel extra moeite en uw vloer heeft er heel veel profijt van. Schuiven veroorzaakt beschadigingen, waardoor vuil zich makkelijker op kan hopen in de vloerkrassen.

3. De juiste schoonmaakmiddelen

Bij Smit Bedrijfsvloeren geven we u met alle plezier advies over het schoonmaken van de vloer. Wij kunnen bijvoorbeeld de juiste schoonmaakmiddelen adviseren. Over het algemeen geldt: vermijd bijtende en schurende producten, of producten met een hoge zuurgraad. Vaak zijn schoon en koud water en een schone dweil al voldoende om de vloer weer even op te frissen.

4. Strepen kunt u het beste direct verwijderen

Uw bedrijfsvloer is bedoeld om te gebruiken natuurlijk. Soms kan het echter gebeuren dat de schoenen van u en uw werknemers zwarte strepen achterlaten op de vloer. Dit kan geen kwaad, maar is niet altijd een fraai gezicht. Als u wilt voorkomen dat de strepen in de vloer opdrogen, kunt u ze het beste direct met een vochtig doekje verwijderen.

5. Gebruik viltjes onder de stoelen

Krassen in de vloer zorgen dat een vloer sneller vuil wordt. Wij zeggen daarom altijd: voorkomen is beter dan genezen. Kleine viltjes onder de stoel- en tafelpoten kunnen al een groot verschil maken in het onderhoud van de vloer.

Wilt u een nieuwe bedrijfsvloer laten plaatsen of heeft u nog vragen over het onderhoud van uw nieuwe Smit Bedrijfsvloer? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier op de website.