De goede kant van sporten

Het is belangrijk voor de mens om regelmatig te sporten. Naast dat het sporten u gezond houdt, geeft het u ook een fijn gevoel. Door te sporten komen er diverse neurotransmitters zoals dopamine, serotine en endorfine vrij. Dankzij endorfine worden binnen een minuut stress-reacties stilgelegd. Daarnaast groeit uw spiermassa en vliegen de kilo’s eraf. De inrichting van de sporthal heeft ook veel effect op de motivatie van de sporter. In dit blog gaat Smit Bedrijfsvloeren dieper in op het effect van een goede sportvloer.

Goede sporttoestellen

Een goed ingerichte sporthal doet veel voor het welzijn van sporters. Zo is het belangrijk dat de sporttoestellen up-to-date zijn. Een kapot of amper werkende sportattribuut is gevaarlijk en demotiverend voor de sporters. Wist u dat de kwaliteit van de vloer ook belangrijk is voor het welzijn van een team?

Voor welke type sport?

Er zijn diverse punten waar goed opgelet moet worden bij het aanschaffen van een nieuwe sportvloer. U moet van tevoren weten welke sport er beoefend gaat worden in uw sporthal. Stel dat u een goedkopere sportvloer aanschaft, terwijl er wel gewerkt wordt met zware gewichten, dan is een kras of deuk zo gemaakt. Ook mag u bij krachtsporten geen stuiterende vloer hebben, dit kan voor letsel zorgen. Andere punten waarop gelet moet worden zijn geluidsdemping, trilling isolatie en valbescherming.

Hygiënische vloeren

De belangrijkste kenmerken van een goede sportvloer zijn kwaliteit, hygiëne en veiligheid. Bedenk van tevoren altijd goed welke type sportvloer u nodig heeft in uw sporthal. Zaken zoals hygiëne zijn ook van groot belang. De vloeren van Smit Bedrijfsvloeren zijn uitermate geschikt voor een makkelijke schoonmaak. Onze vloeren zijn namelijk naadloos.

De vloeren van Smit Bedrijfsvloeren

De vloeren van Smit Bedrijfsvloeren zijn hygiënisch en vloeistofdicht. Vroeger waren veel omkleedruimtes van sporthallen voorzien van tegels met oude voegen, dit is nu verleden tijd! De vloeren van Smit Bedrijfsvloeren zijn naadloos. Dit betekent dat u volledig af bent van vervelende naden waar stof en vuil zich kunnen ophopen. Ook zijn onze vloeren vloeistofdicht, valt er een fles sportdrank open op de vloer? Geen probleem, dit is binnen no-time met een dweil opgeruimd.

Hygiënisch en vloeistofdicht

Naast dat onze vloeren hygiënisch en vloeistofdicht zijn, kunnen onze sportvloeren ook binnen 1 dag geplaatst worden. Na het plaatsen hoeft u maar 2 uur te wachten, waarna de sporters weer vol plezier aan de slag kunnen. Zo hoeft uw sporthal niet dagenlang dicht. Heeft u een beton- of cementvloer? De sportvloer kan hier prima overheen gelegd worden.

Interesse of vragen over sportvloeren?

Goede sportvloeren voor sportclubs vindt u bij Smit Bedrijfsvloeren. Met onze vloeren maakt u een prachtige investering voor uw sportclub. Dankzij de hoge kwaliteit zullen u en uw sporters nog jarenlang plezier beleven aan een veilige sportvloer. Wilt u een sportvloer door Smit Bedrijfsvloeren laten leggen of heeft u nog vragen hierover? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier op de website.