gietvloer parkeergarage

De veelzijdigheid van een gietvloer op een rijtje

Gietvloeren zijn mateloos populair. Steeds meer bedrijven kiezen voor het gemak en de uitstraling van een robuuste gietvloer. Maar wat de gietvloer zo populair? We zetten de 5 voordelen van een gietvloer hieronder voor u in een overzicht.

1. Onderhoud & hygiëne

Een groot voordeel van een gietvloer is het gemak op het gebied van onderhoud en hygiëne. Gietvloeren zijn zeer eenvoudig te onderhouden. Het zijn namelijk vloeren zonder naden. Vuil, stof en vocht hopen zich dus niet op in de voegen. Een gietvloer is dan ook ideaal voor mensen die snel een allergische reactie hebben op vuil en stof.

2. Opbouw & plaatsing

In tegenstelling tot andere robuuste vloeren zijn gietvloeren vaak slechts enkele millimeters dik. Dat betekent dat ze snel gelegd zijn en dat ze snel droog zijn. Bovendien kunt u eenvoudig een nieuwe gietvloer op een bestaande gietvloerlaag aanbrengen. U hoeft daarbij niet bang te zijn voor oneffenheden. Een gietvloer is namelijk zelfnivellerend. De vloer hoeft na het gieten niet geëgaliseerd te worden.

3. De prijs

Als u een nieuwe vloer gaat uitkiezen let u, naast de kwaliteit, uiteraard op de prijs. De prijs is een van de belangrijkste voordelen van een gietvloer. Voor epoxyvloeren en polyurethaan vloeren, twee van de populairste gietvloeren, betaalt u gemiddeld rond de 70 tot 80 euro per m2.

4. Vele toepassingsmogelijkheden

Gietvloeren hebben vele toepassingsmogelijkheden. Voor vrijwel elke bedrijfsvloer, industrieel of kantoor, is wel een passende gietvloer tegen een aantrekkelijke prijs verkrijgbaar.

5. Slijtvast en stevig

Gietvloeren zijn in de regel zeer slijtvast en stevig. dat wil niet zeggen dat ze, ondanks hun veelzijdigheid, zomaar geschikt zijn voor elke toepassing. In sommige gevallen is er bij een gietvloer kans op verkleuring, scheuren en krassen. Dat is belangrijk om in uw besluitvorming mee te nemen als u de aanschaf van een gietvloer overweegt.