coatingvloer rotterdam

Kom alles te weten over een coatingvloer

De coatingvloer is een type vloer die veel wordt toegepast in magazijnen en werkplaatsen. Hij is namelijk zeer gemakkelijk in onderhoud en biedt daarnaast nog veel andere voordelen. Wilt u graag een coatingvloer laten realiseren? En heeft u behoefte aan meer informatie over dit type vloer? Lees dan dit blog van Smit Vloeren. In dit blog vertellen wij u alles over een coatingvloer: wat is een coatingvloer, wat zijn de toepassingen van deze vloer en wat zijn de voordelen.

Wat is een coatingvloer?

Een coatingvloer is een 1 of 2 componenten vloer die bestaat uit polyurethaan epoxy of acrylaat. Een coatingvloer heeft veel overeenkomsten met een gietvloer, maar heeft een veel dunnere laagdikte. De coating wordt met een roller aangebracht over de vloer. Deze coating is over het algemeen niet dikker dan 1 mm. Dit maakt de coatingvloer prijstechnisch zeer aantrekkelijk. Epoxyharsen worden als basis gebruikt voor een coatingvloer. In de fabriek wordt hier vervolgens de gewenste vulstoffen en kleurstoffen aan toegevoegd. U kunt kiezen uit verschillende standaard kleuren, maar ook bijna alle RAL-kleuren. U heeft daarnaast de mogelijkheid om vlokken te laten strooien in uw coating vloer.

De toepassing van een coatingvloer

De coating is zeer bestendig tegen chemicaliën en daarnaast vloeistofdicht en slijtvast. Coatingvloeren worden daarom onder veel toegepast in werkplaatsen, magazijnen, garages en bij galerijvloeren en balkons. Indien gewenst kunnen wij ook belijning of pictogrammen aanbrengen. U heeft de keuze uit twee verschillende soorten afwerking wat betreft de coating: glad en antislip. De antislip coating is bijvoorbeeld ideaal voor ruimtes of plekken waar de vloer vochtig kan worden, bijvoorbeeld op galerijen, balkons en garages. Om de vloer antislip te maken, wordt de coating ingestrooid met een antislipkorrel.

Voordelen van coating vloeren

Coatingvloeren bieden veel voordelen. Wij zetten een aantal van de voordelen voor u op een rij:

  • Kan in diverse standaard kleuren en vrijwel alle RAL-kleuren worden gemaakt
  • Zeer bestendig tegen chemicaliën
  • Zeer gemakkelijk in onderhoud
  • Prijstechnisch zeer aantrekkelijk
  • Vloeistofdicht
  • Uiterst slijtvast

Wilt u meer te weten komen over de voordelen van coatingvloeren? Neem dan gerust contact met ons op.

Kosten van een epoxy vloercoating

Heeft u na het lezen van deze blog besloten dat een coatingvloer precies is wat u zoekt? Dan wilt u uiteraard meer te weten komen over de kosten van een epoxy vloercoating. De kosten worden sterk bepaald door de oppervlakte van de ruimte, de dikte van het gekozen systeem, eventuele toevoegingen en de staat van de ondervloer. Wij van Smit Vloeren zorgen graag voor een offerte op maat. Neem snel contact op met een van onze specialisten via 0314-345627 of mail naar info@smitvloeren.nl.