vloer zwanenberg

De betrouwbare bedrijfsvloer

Wij van Smit Vloeren zijn gespecialiseerd in het leggen van bedrijfsvloeren, vooral de zogenaamde DuraQuartz vloeren. Deze vloeren van topkwaliteit zijn perfect geschikt voor bedrijfspanden. Maar wat maakt de DuraQuartz vloer nu eigenlijk zo’n goede bedrijfsvloer? Wij zetten alle voordelen van DuraQuartz graag voor u op een rij!

Opbouw van de vloer

De DuraQuartz vloer is opgebouwd uit vijf verschillende lagen:

  • De ondergrond waarop de vloer geplaatst wordt.
  • De primerlaag die zorgt voor goede hechting.
  • Een egalisatielaag wanneer de ondervloer niet helemaal vlak is.
  • Een slijtlaag in een bepaalde kleur die u vooraf kiest.
  • De transparante en slijtvaste toplaag die voorzien is van UV- en kleurbescherming.

De dikte van deze opbouw heeft u zelf in de hand. Voor de meeste bedrijfsvloeren wordt er gekozen voor een dikte tussen de 3 en de 5mm. Dat maakt de bedijfsvloer geschikt voor hoge mechanische belasting. Denk hierbij aan heftrucks en palletwagens. Het kan echter zo zijn dat er binnen het bedrijf gebruik gemaakt wordt van zeer zware mechanische belasting. Dan kan de systeemdikte aangepast worden tot wel 8mm!

De unieke eigenschappen

Naast het feit dat de dikte naar wens aangepast kan worden, heeft de DuraQuartz troffelvloer nog een aantal andere unieke eigenschappen wat het extreem geschikt maakt voor bedrijfsvloeren. Zo is de vloer zeer flexibel en slijtvast, en uitermate bestand tegen een groot aantal verschillende chemicaliën. De vloer is over het algemeen glad, waardoor het erg makkelijk te onderhouden is, vooral aangezien de vloer een zeer korte droogtijd heeft. Echter zijn er situaties waarin een gladde bedrijfsvloer minder veilig is. Daarom kunnen wij ook een DuraQuartz bedrijfsvloer leggen met een antislip laag.

Voordelen van DuraQuartz als bedrijfsvloer

De bestendigheid tegen chemicaliën, korte droogtijd en mogelijkheden tot antislip maken de vloer zeer geschikt als bedrijfsvloer, en de dikte, flexibiliteit en slijtvastheid zorgen ervoor de hij tegen een stootje kan. Echter zijn er nog een aantal andere voordelen waarvan u profiteert, mocht u kiezen voor een DuraQuartz vloer, waaronder:

  • Een HACCP certificatie
  • Mogelijkheid voor het toepassen van ronde, hygiënische plinten
  • Plaatsing binnen 1 dag
  • Na 2 uur al volledig belastbaar
  • Keuze uit een groot aanbod aan verschillende kleuren

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Bent u ook geïnteresseerd in het laten leggen van een DuraQuartz bedrijfsvloer? Aangezien de specificaties per situatie verschillen, kunnen wij op dit moment geen uitspraak doen over de prijs. Echter stellen we wel altijd graag een vrijblijvende offerte voor u op! Neem contact met ons op, en laat ook een topkwaliteit DuraQuartz bedrijfsvloer leggen!