epoxyvloer bunschoten

De ideale industrievloeren

Wanneer u op zoek bent naar de ideale industrievloeren, dan komt u al snel terecht bij het merk DuraQuartz. U vindt ze ook bij Smit Vloeren. De duurzame, stevige en hygiënische vloer is veel terug te vinden in onder andere fabrieken, werkplaatsen en magazijnen. Maar wat maakt deze soort nu eigenlijk zo geschikt als industrievloer? Wij zetten de voordelen van de DuraQuartz vloer voor je op een rij!

Eigenschappen van de industrievloeren

De industrievloeren van DuraQuartz bestaan uit vijf unieke lagen die samen de optimale bescherming bieden. Ter opfrissing zetten we de vijf lagen voor u op een rij:

  1. Ondergrond: de vloer kan geplaatst worden op vrijwel elke soort ondergrond zoals beton, zandcement, tegels en hout, en kan zelfs over bestaande vloeren geplaatst worden.
  2. Primer: een laag die zorgt voor bescherming van de ondergrond.
  3. Egalisatielaag: deze laag zorgt ervoor dat de ondervloer helemaal vlak is.
  4. Slijtlaag: de laag die te zien is. Deze is in heel veel verschillende kleuren te verkrijgen.
  5. Toplaag: een transparante laag die zorgt dat de industrievloer niet gaat slijten.

Geschikt voor zware belasting

Het eerste grote voordeel, en ook de belangrijkste reden waarom DuraQuartz zo geschikt is als industrievloer, is het feit dat de vloer zeer goed geschikt is voor zware belasting. Zo kan er zonder problemen met een heftruck of palletwagen overheen gereden worden. De vloeren zijn zeer elastisch en kunnen heel goed tegen een stootje. Het plaatsen van zware materialen of producten op een DuraQuartz industrievloer is dan ook geen probleem. Deze slijtvastheid zorgt ervoor dat de vloer (bij goed onderhoud) jarenlang meegaat, en dus zeer duurzaam is.

Voldoet aan hygiëne-eisen

Dit onderhoud is overigens eenvoudig. De industrievloeren zijn gemakkelijk schoon te spuiten met een hogedrukreiniger of stoomreiniger. Hiervan mag de druk overigens niet hoger zijn dan 50 bar, en de maximum temperatuur van het water is 50°C. Overigens zijn de vloersystemen zeer goed bestand tegen chemicaliën, en is de industrievloer ook niet gevoelig voor hoge pH-waarden. Deze hygiënische industrievloeren zijn niet voor niets voorzien van een HACCP- en Halal-certificering.

Gegarandeerd maatwerk

Wanneer u kiest om uw DuraQuarts industrievloeren door Smit Vloeren te laten leggen, zullen wij u altijd voorzien van maatwerk. En dan hebben we het niet slechts over de kleur van de vloer (hoewel hij overigens wel in vrijwel elke kleur verkrijgbaar is), maar ook over de eigenschappen die wij helemaal naar wens voor u aan kunnen passen. Zo zijn de industrievloeren te krijgen met aangepaste eigenschappen zoals gladde, antislip of grof antislip uitvoering. Neem gerust eens contact op met een van onze specialisten. Wij gaan graag aan de slag met het plaatsen van uw industrievloer op maat!