vloer kantoor

Het belang van een goede vloer in uw kantoorpand

Wanneer mensen zich gaan bezighouden met het inrichten van kantoorpanden, dan wordt er aan diverse aspecten aandacht besteed. Denk bijvoorbeeld aan vragen zoals: waar komen de flexwerkplekken? Welke afdeling komt waar te zitten? Hoe wordt de koffiehoek ingericht? En wat zijn de beste plekken voor vergaderruimtes? Voor de vloer in uw kantoorpand wilt u waarschijnlijk een duurzame vloer die weinig onderhoud vereist. Uiteraard moet de vloer ook juiste uitstraling hebben en passen binnen uw budget. Met dit blog helpt Smit Bedrijfsvloeren u graag met het selecteren van de juiste vloer voor uw kantoor. Zo loont het bijvoorbeeld ook om nog een stap verder te kijken en goed na te denken over het gebruik van de vloer en wat de uitdagingen zijn op het gebied van duurzaamheid, onderhoud en hygiëne.

Veelvoorkomende problemen bij kantoorvloeren

Het gebeurt regelmatig dat mensen een mooie vloer laten leggen, maar dat deze vervolgens toch niet in alle opzichten voldoet. Helaas komt deze situatie vaak voor bij vloeren in kantoorpanden. De kantoorvloer wordt intensief gebruikt en vaak komt u er pas na een tijdje achter dat er bepaalde nadelen kleven aan de vloer. De meest gehoorde problemen zijn:

  • Statische elektriciteit (en bijbehorende schokken)
  • Schoenen die strepen achterlaten op de vloer
  • Vlekken die er niet uit gaan
  • Te veel loopgeluid en een slechte geluidsdemping
  • Te stroef of te glad
  • Stof is zeer zichtbaar of hecht zich gemakkelijk
  • De vloer slijt snel of wordt snel lelijk
  • De vloer verkleurt

Dit kan een hoop ergernis of zelfs problemen tot gevolg hebben. De oplossing is niet altijd eenvoudig, dus vaak wordt ervoor gekozen om er maar niets aan de te doen. De vloer zit er wellicht pas net in en het is te tijdrovend en/of te kostbaar om deze te vervangen. Toch is er een oplossing. Voor wij hierop ingaan, is het eerst goed om de voordelen en nadelen per vloer te weten.

De voor- en nadelen van de meest voorkomende vloeren

Tapijt is een veelgekozen vloer voor in kantoorpanden. Het voordeel van tapijt is dat het in een heleboel kleuren leverbaar is. Ook is het snel te installeren, goedkoop en loopt het comfortabel. Het is echter beslist niet slijtvast, moeilijk schoon te houden en wordt snel lelijk. Laminaat is eenvoudig schoon te houden en ziet er fraai uit, maar kan snel beschadigen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan valschade. PVC kent eigenlijk geen van deze nadelen, maar heeft dan wel weer als nadeel dat het behoorlijk prijzig kan zijn.

Een coatingvloer biedt unieke voordelen

Gelukkig leveren wij bij Smit Bedrijfsvloeren een vloertype dat van geen van deze nadelen heeft, namelijk de gietvloer. Wij kunnen deze vloer zeer snel en eenvoudig voor u installeren. De vloer is erg duurzaam, bijzonder sterk, zeer hygiënisch, eenvoudig te reinigen, stil en aangenaam stroef. Door te investeren in een gietvloer hoeft u nauwelijks meer naar uw vloer om te kijken, want de vloer is zo goed als onderhoudsvrij. Een gietvloer is ideaal in drukke kantoren waar veel wordt gelopen, geknoeid en heen en weer wordt geschoven met stoelen.

Uw gietvloer laten plaatsen door Smit Bedrijfsvloeren

Wilt u graag meer informatie over de gietvloeren van Smit Bedrijfsvloeren? Of wilt u een gietvloer door ons laten plaatsen? Neem dan gerust contact met ons op via het formulier hier op de site. Wij helpen u graag met een nieuwe vloer voor uw kantoorpand!