troffelvloer kantine

Duurzaam ondernemen is van groot belang

Duurzaamheid voor bedrijven is nog altijd een trending onderwerp. Ondernemers realiseren zich dat de keuzes die ze maken van invloed zijn op het milieu en de wereld. Bedrijven die doen aan duurzaam ondernemen zijn winstgevend, maar tonen ook respect richting hun omgeving, de wereld en de mensen. Meer dan ooit is duurzaamheid nodig om de planeet te behouden, want de ijskappen smelten, diersoorten sterven uit en de temperatuur blijft maar stijgen. Daarom is actie noodzakelijk binnen alle branches, ook binnen de horeca. Wilt u wel graag duurzaam ondernemen, maar weet u niet zo goed hoe u dit aan moet pakken? Smit Bedrijfsvloeren vertelt u er meer over.

People, planet, profit

Duurzaam ondernemen betekent dat u zich als bedrijf bewust bent van de impact die uw bedrijfsactiviteiten hebben op het milieu en de sociale context. Alles draait bij het duurzaam ondernemen om de balans tussen de 3 P’s: People, Planet en Profit. Duurzaam ondernemen ziet er voor elk bedrijf weer anders uit. Factoren die meespelen zijn de bedrijfsgrootte, de branche waarin een onderneming actief is en de bedrijfscultuur.

Duurzaam ondernemen in de horeca

Wij kunnen ons goed voorstellen dat u graag aan de slag wilt gaan om uw horeca zaak te verduurzamen. Er zijn verschillende manieren om met duurzaam ondernemen en innoveren binnen de horecabranche te beginnen. Denk hierbij aan:

  • Verminder uw energieverbruik. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door te kiezen voor ledverlichting, elektrisch te koken of een hotfill vaatwas- of wasmachine die u aansluit op de warmwaterleiding aan te schaffen.
  • Ga voedselverspilling tegen. Zo kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van de ‘Too Good to Go’ app. Ook vaker vegetarisch of veganistisch koken is goed voor het milieu.
  • Investeer in goede isolatiematerialen voor uw pand en verklein hiermee uw energieverbruik.
  • Werk zoveel mogelijk met duurzame en verse producten.
  • Schaf het gebruik van plastic bekers, onderzetters en rietjes af en vervang ze door duurzame, herbruikbare materialen.
  • Geef oude objecten in uw zaak een nieuw leven door ze op te knappen in plaats van iets nieuws te kopen.
  • Laat zonnepanelen op het dak van uw bedrijf plaatsen.
  • Investeer in een duurzame horecavloer

    Naast de bovenstaande tips kunt u ook duurzamer ondernemen door te kiezen voor een duurzame bedrijfsvloer, zoals de coatingvloer. Bij Smit Bedrijfsvloeren verkopen wij vloeren van de hoogste kwaliteit, waardoor deze extra lang meegaan. Bovendien zijn ze makkelijk te reinigen waardoor u minder sop en water hoeft te gebruiken. Wilt u graag meer informatie over onze coatingvloeren, of heeft u een andere vraag voor ons? Neem dan gerust contact met ons op via het formulier hier op de site. Wij helpen u graag met uw duurzame horecavloer!