esd vloeren

ESD vloeren van Smit vloersystemen voorkomen elektrostatische ontlading en zijn daardoor zeer veilig. Dit type vloer wordt gebruikt in ruimtes waar opgebouwde statische elektriciteit, schade kan veroorzaken aan apparatuur of machines. Zelfs de meest geringe ontladingen, die niet voor mens waarneembaar zijn, kunnen al schade veroorzaken. Onze ESD systemen worden geproduceerd en gecontroleerd volgens de NEN-ISO 9001/ 14001 norm.

Elektrostatische ontlading – kortweg ESD (electro static discharge) – word veroorzaakt door een vonk of schok, wat onnauwkeurigheid of schade aan uw apparatuur kan veroorzaken. Ook voor de mens kan statische elektriciteit schadelijk zijn. Vooral gietvloeren zijn geschikt als ESD vloer.

De geleidende werking ontstaat door het gebruik van geleidende vulstoffen, zoals grafiet, koolvezels of siliciumcarbid.

Wij plaatsen onze ESD geleidende vloeren in computerruimten, ziekenhuizen, laboratoria, telefooncentrales, accuruimten en drukkerijen. De uitvoering van een ESD vloer kan in glanzend of mat. Een ESD Gietvloer is naadloos en gemakkelijk schoon te houden. Bovendien zijn ze zeer stoot-, slag- en slijtvast, waardoor zelfs bij zwaardere mechanische belasting een lange levensduur gewaarborgd is. We kunnen de ESD Gietvloeren maken in vele RAL-kleuren.

Prijs van een ESD vloer

De prijs is erg afhankelijk van het gekozen systeem, een ESD Coating van 0,5-1,0mm dik of een ESD Gietvloer van 2mm dik. Ook het aantal te maken m2 oppervlakte en de staat van de ondervloer hebben invloed op de prijs. Graag geven wij u een advies op maat voor de juiste ESD afwerking in uw bedrijfspand. U kunt hiervoor contact met ons opnemen, of vrijblijvend een offerte aanvragen via deze website. Wij hebben meerdere referenties in Nederland en België, bijvoorbeeld bij PPG Coatings in Tiel.